Wist je dat van: Ananas

IMG_2202

Voor de mensen die mij kennen, ja I know ik ben eigenlijk allergisch voor ananas. Ik mis dit heerlijke zomerse stuk fruit… Toch riskeer ik liever geen kapotte pijnlijke tong als je het mij vraagt.

Om deze haat-liefde relatie te laten bloeien, heb ik gekozen om een mooi artikel te schrijven over dit wonderbaarlijke mini palmboompje dat ook wel ananas word genoemd. Het is tegenwoordig overal te zien in de fashion wereld, en daarom wil ik jullie een kijkje geven in het leven van de ananas. Ik bedoel natuurlijk de leuke weetjes.

 

 

073a303d800b7f4e3a112929dc154f8a

Ananasboom bestaat niet!
Ha, dat wist je niet hé. Ik in ieder geval niet. De ananasboom bestaat niet, ananassen groeien namelijk laag boven de grond. Het heeft een aparte methode om opnieuw te planten. Je kan de bovenste bladeren van de volgroeide ananas planten. Deze stop je in de grond, en er groeit weer een zoete ananas in!

 

 

young-pineapple-247334_1280

Hoeveel?
Om de dagelijkse hoeveelheid  (ADH) van vitamine C binnen te krijgen, hoef je maar 110 gram ananas te eten. Wow, dat is eigenlijk best weinig. Jammer voor mij, maar een leuk weetje voor jou!

 

 

pineapple-487290_1280

hatsjie! Gezondheid.
Ben je verkouden of heb je keelpijn, eet ananas. Deze symptomen zullen vervagen en je dag minder belemmeren dan als je geen ananas eet. Het vermindert deze vervelende kwaaltjes en zorgt ervoor dat je je iets beter voelt.

 

pineapple-5794_1280

Go away fat!
Ananas zorgt ervoor dat je slanker word. Het enzym en bromelaine breekt het vet af waardoor je vet verliest. Niet alleen in je maag, maar ook je huid. Oftewel weg met die cellulitis! 

Wat wil je zeggen?

%d bloggers liken dit: