Blog | Zoektocht naar nieuwe telefoon. Wat wil je?

Daar zit ik dan. ‘S avonds op de bank, met een te slome telefoon die echt aan vervanging toe is. Mijn 3 jaar oude Samsung Galaxy J5 ( 2016 ) begint aan zijn einde te komen. Het is tijd voor de zoektocht naar een nieuwe telefoon.

Maar wat wil ik precies? Wat voor model? Camera? Geheugen? Snelheid? Ik wil natuurlijk wel altijd bereikbaar zijn op social media ( ooit dit boek wel eens gelezen ). Er komt zoveel bij kijken! Lees mee naar mijn zoektocht. Ik deel graag mijn tips om de beste uit te zoeken die bij mij past.

Het merk
Als eerste begin ik altijd met het merk. Zo heeft iedereen zijn voorkeur en dat bij mij is Samsung. Al jaren heb ik telefoons van Samsung en daar ben ik tevreden mee. Één keer een Iphone gehad, maar merk toch dat ik dat niet heel fijn vind. Ja je leest het goed, geen Apple fan haha! Ik heb al een tijdje de Galaxy S10 op het oog. Eens zien of dat hem uiteindelijk ook zal worden.

Batterij
De batterij moet lang mee kunnen gaan. Als ik de hele dag weg ben om foto’s te maken buiten, maar hij het wel de hele dag vol houden. Ik heb wel een powerbank, maar als je een nieuwe telefoon koopt moet hij wel lang kunnen volhouden!

Camera
Als een echte Instagrammer wil ik natuurlijk wel de beste camera! Dit gaat zelfs voor snelheid en geheugen als eis. Geheugen kun je namelijk altijd nog uitbreiden als je een telefoon uitzoekt die dat mogelijk maakt. De Samsung Galaxy S10 komt hier wel heel goed naar voren met een camera van 12 megapixel!


Prijs
Ja daar is hij dan, de prijs. Dit is toch een dingetje bij mij als ik een nieuwe telefoon koop. Ik ga dus echt geen 600 euro neerleggen voor een telefoon. Ik ben gekke henkie niet! Haha, nee zo ben ik nou eenmaal. Vind ik zonde van het geld. Dus nu hebben we twee eisen. Goede camera en prijs niet hoger dan 400 euro. Dat moet kunnen toch?

Geheugen
Nu komen we aan bij geheugen, voor mij niet heel belangrijk maar een beetje geheugen mag hij wel hebben. Zoals ik al zei kun je het vaak uitbreiden bij verschillende telefoons. Om de zoveel tijd ruim ik sowieso mijn geheugen wat leeg zodat ik weer het overzicht krijg in al mijn selfies en foto’s van mijn kat. Heel belangrijk 🙂

Snelheid
Ik speel eigenlijk maar één spel waar ik wat snelheid voor nodig heb en dat is … ik ben heel eerlijk, Pokémon. Jep, ik ben nog steeds een klein beetje een nerd. Pokémon is leuk om te spelen, maar je mobiel moet wel wat kunnen hebben.

Conclusie: Hier boven vind je mijn uiteindelijke top 3 van losse telefoons die voor mij wel aantrekkelijk waren. Ik heb dus gekeken naar mijn eigen eisen. Dit zijn niet de beste smartphones die er zijn natuurlijk, ik kies wat bij mij past. Alsnog kwam er ook een Huawei P30 Lite tussendoor. Die heeft namelijk een camera met 48 megapixels! Daar maak je pas mooie foto’s mee.

Maar, de Samsung Galaxy A70 heeft een megapixel van 32 en een betere batterijvermogen! Zo heeft elke telefoon zijn eigen kwaliteiten.

De Samsung Galaxy A50 is iets goedkoper met een 25 megapixel en een gemiddelde batterij. De processor is daarentegen wel weer beter. Lastig lastig.

Ik merk wel dat ik vaak op de Galaxy versies terugkom, en de Galaxy S10 klinkt ook nog steeds goed in de oren. Ben er nog niet over uit, maar er is genoeg keuze!

Hoe zoeken jullie een nieuwe telefoon uit? Waar kijk jij naar?

Dit artikel is in samenwerking met T-mobile.

Wat wil je zeggen?

%d bloggers liken dit: