Boek | Danny’s Azië van Danny Jansen

Misschien kunnen jullie je nog herinneren dat ik vorig jaar naar een hele gezellige lunch ging van de bekende 24Kitchen kok Danny Jansen! Tijdens deze middag kreeg ik ook het nieuwe boek van hem in eigen handen namelijk Zoals alleen oma dat kan. Een super tof kookboek met heerlijke recepten uit de Indische keuken.

Nu was ik laatst bij Cook & Co en zag daar tot mijn verbazing zijn vorige boek liggen,
Danny’s Azië. Die MOEST ik uiteraard meenemen. Ik sloot mij even af van de wereld en bladerde eens goed door dit boek. Hierbij de review <3

 

danny 8

Het boek is van normaal formaat en heeft aardig wat bladzijdes. Een goed begin van een goed kookboek zeg ik dan altijd. Ik weet niet, dat vind ik gewoon een fijn iets. Waar voor je geld 🙂

 

 

 

danny 7

Voordat ik een boek koop kijk ik altijd op de achterkant. Volgens mij doet iedereen dat wel denk ik. Het sprak mij gelijk aan door de woorden ‘populaire keuken’en ‘dat je geen chef hoeft te zijn om zelf de heerlijkste Aziatische gerechten op tafel te toveren.’ Die twee dingen gaf mij de zet om het boek te kopen en ik had gelijk zin om zelf een rijsttafel te serveren!

 

 

 

danny 4

Zoals ik gewend ben van het vorige boek, staan ook hier weer prachtige foto’s in van de gerechten. I love it! Serieus, dit maakt een kookboek helemaal af.

Ik koop serieus nooit een kookboek zonder foto’s. Er moet altijd een voorbeeld in staan hoe het er uit kan zien zodat ik dat als mijn doel wil zien. Zo zie je goed het evenwicht van de kleuren op een bord en heb je zelf ook een idee hoe je het gerecht kan presenteren.

 

 

 

danny 1

Er staan bij sommige gerechten een hele beschrijving bij hoe je iets moet maken met behulp van foto’s. Ook handig! Soms heb je van die gerechten, zoals hierboven namelijk Dim Sum, waarbij je denkt: My god hoe moet ik dat doen!? Erg handig zo’n uitleg, makes me happy 🙂

 

 

 

danny 5

Nog een leuk puntje over dit boek. Voorin staan van verschillende kruiden een goede uitleg van wat het is en waar het naar smaakt. Super fijn als je net begint met de Aziatische keuken! Ik kook zelf al wel vaker uit deze keuken, maar alsnog moet ik soms ook eventjes kijken wat het ook alweer was. Je kan zo ook beter experimenteren met smaken trouwens.

 

 

danny 8

Conclusie: een super kookboek! Ik ben echt blij dat ik Danny’s Azië heb gekocht en aan mijn boeken collectie mag toevoegen. Er staan duidelijk foto’s in, goede beschrijving hoe je iets moet maken en niet te vergeten de uitgebreide uitleg van kruiden 🙂

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Jazeker! Ook leuk als cadeau voor iemand die graag kookt.

 

Dit product is verkrijgbaar bij o.a. Cook & Co, Ako en bij Bol.com
Danny’s Azië                               € 24,95 euro

 

Wat is jou favorieten kookboek?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *