Boek | Een jaar offline – Bram van Montfoort

Zoals jullie weten heb ik in september nog heerlijk kunnen genieten van het warme Griekenland tijdens mijn vakantie op het prachtige eiland Kreta. Wat ik graag doe als ik op mijn strandbedje lig is een goed boek lezen. Het is alleen altijd maar de vraag of het daadwerkelijk een goed boek is. Deze keer nam ik Een jaar offline van Bram van Montfoort mee op vakantie en heb hem helemaal uitgelezen. Is het een leuk boek? Dat lees je in dit artikel!

 

 

Andere boek reviews:
Cynthia Beauty ( Miss Lipgloss )
Fault in our stars
Het visioen ( Dean Koontz )
Happy Life ( Mascha Feoktistova )

Kookboek reviews:
Rudolph Kookt 2
Danny’s Azië van Danny Jansen
Heel Holland Bakt Feest
Jamie in 15 minuten

 

 

 

Het boek gaat dus over Bram zelf, de schrijver van het boek. Als journalistiekstudent is hij veel online bezig en loopt vaak mijn zijn Ipad op zak om zijn Twitter, Facebook en LinkedIn te checken. Nu kwam hij met het idee om één jaar offline te gaan. Gewoon om te zien waar hij dan tegenaan loopt en hoe hij over het offline-leven denkt na een jaar. Hij is namelijk een tikkeltje verslaafd aan internet. Wat zijn de voordelen en nadelen als je offline gaat? Hoe moet je mensen dan bereiken? Met een brief?

 

 

 

 

De schrijver is dus Bram Van Montfoort waar het boek ook over gaat. Zie het als een dagboek die hij bijhoudt over deze reis in de offline-wereld. In het boek reist hij veel en studeert hij journalistiek. Wel een vak waar je veel te maken hebt met de media en dat is dan ook vaak zijn struikelblok in één jaar offline zijn. Toch gaat hij ervoor en maakt hij er een tof boek van!

 

 

 

Offline Survivaltips zijn er zeker in het boek. Elke keer komen er weer wat bij als hij in een bepaalde situatie terecht komt. Dus, geen mobiel dan maar vast telefonie. Maar dit valt zeker niet mee want meestal hoort daar al internet bij! Hij gaat zichzelf en de lezer genoeg survivaltips om offline te leven.

 

 

 

 

Conclusie: Echt een geweldig boek! Ik heb hem met plezier uitgelezen op vakantie. Niet te dramatisch of saai, gewoon een goed boek. Ook de verhaallijn ( één jaar ) is goed in elkaar gezet en de schrijfwijze is erg prettig. Geen moeilijke woorden.

 

Dit boek van Bram van Montfoort is o.a. te koop bij Bol.com ( 12,99 euro ) en Bruna  ( e-book 7,99 euro ).

 

Wat is jou favorieten boek die ik moet lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *