Boek review: Fault in our stars

Dit is mijn tweede boek dat ik lees in het Engels. Best lastig, maar ik wil mijn Engels verbeteren. Zo kijk ik series zonder ondertiteling en lees ik nu ook boeken in het Engels.
Niet altijd natuurlijk want het is best moeilijk en je moet je goed concentreren.

Ik las het boek The fault in our stars op vakantie in Griekenland. Binnen een paar dagen had ik het boek uit. Dat klinkt langzaam, maar ik genoot van het verhaal en daarom legde ik hem vaak weg en dacht ik erover na. Zo ervaar je het verhaal meer en ga je er echt bij stilstaan. Het is een aparte manier van lezen I know, maar ik vind het dan veel leuker!

 

boek fault stars

The fault in our stars oftewel Een weeffout in onze sterren is een heel ontroerend boek, dat mag ik wel zeggen. Ik heb soms echt op het puntje gestaan om te gaan janken, maar ik heb mij ingehouden. Het was soms wel moeilijk te begrijpen. Misschien kwam dit doordat het in het Engels was of omdat het op een aparte manier werd beschreven.

 

 

boek fault stars 2

Het gaat over Hazel Grace Lancaster, een meisje van 16 jaar uit die ernstig ziek is, ze heeft longkanker. Tijdens een support groep voor mensen met deze ziekte ontmoet zij een jongen Augustus Waters waar zij langzaam maar zeker gevoelens voor krijgt. De twee krijgen een bijzondere maar zeker ingewikkelde band. Een mooi verhaal waar je na het lezen langer over gaat nadenken dan anders. Een boek dat je moet hebben gelezen.

Het boek is dus te verkrijgen in het Nederlands en Engels. Een goede leer als je je Engels wat wilt opkrikken. Zoals ik al zei is het wel een lastig boek in het Engels, maar wel heel mooi.

 

Wat voor boeken in het engels hebben jullie weleens gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *