Boek | Jamie In 15 Minuten

Een tijdje geleden ging ik samen met Sanne naar Het Boekenfestival, waar we maar liefst 3 uur hebben rondgesnuffeld. Het was super gezellig en ook geslaagd. Ik ging namelijk niet met lege handen naar huis en het eerste boek waar mijn oog op viel was het kookboek Jamie in 15 minuten. Jamie is ook wel bekend van 24Kitchen met zijn heerlijke programma’s over gerechten uit allemaal landen. Nu willen jullie natuurlijk wel weten wat ik ervan vond toen ik hem eenmaal thuis opensloeg. Nou hier komt hij dan hoor!

 

 

jamie 6

Het eerste moet even duidelijk zijn, ik ben best wel fan van Jamie Oliver. Best wel heel erg. Als tijdens het zappen zijn kookprogramma voorbij komt, dan zit ik daarna de hele aflevering te kijken. Ik vind het gewoon leuk hoe hij kookt en wat voor lekkers hij op tafel zet. Een beetje mijn smaak van koken misschien 🙂

Dit boek, Jamie in 15 minuten, was dus het boek wat gelijk in mijn mandje terecht kwam.
Oké, ik twijfelde eerst omdat hij toch prijzig was. Alsnog kon ik hem niet laten liggen, en was ik er zeker van dat ik hem kocht ( ik heb zelfs boeken weggelegd zodat ik hem kon kopen ).

 

 

 

jamie 2

Nu over naar de inhoud van het boek. De mooie foto’s zijn natuurlijk niet te missen. Wauw, wat een prachtige kleurencombinaties en wat ziet het er lekker uit. Alsof je het zo van je pagina af kunt eten!

De gerechten zijn niet in grote lappen tekst uitgelegd, maar in goed leesbare alinea’s zodat je snel kunt zien wat je moet doen. Ook zijn er verschillende hoofdstukken zoals vis, groente, rund en pasta. Dat laatste sprak mij wel aan!
jamie 4 In deze tijd letten we ook steeds meer op wat er in ons eten zit zoals de suikers en vetten. Nou, daar heeft Jamie ook aan gedacht. Helemaal achterin het boek staat per gerecht aangegeven hoeveel kcal het is en ook bijvoorbeeld de suikers, vetten en zelfs de verzadigde vetten worden beschreven.

Heel fijn als je, zoals ik, moet opletten met wat je eet. Niet alleen op de dag, maar ook het avondeten moet gezond blijven!

 

 

jamie 5

Ik ben super blij met dit kookboek! En nee, niet alleen omdat het van Jamie Oliver is. Echt niet. Het is serieus een fijn boek om door te bladeren en iets uit te zoeken om te maken. Nu nog kijken of je echt de recepten binnen 15 minuten kunt klaar maken. Dat zou nog eens perfect zijn, vinden jullie ook niet?

 

Dit boek is te koop bijvoorbeeld Bruna, maar ook online bij Bol.com
Jamie Oliver – Jamie in 15 minuten        € 29.95 euro 

 

 

Welk kookboek vinden jullie leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *