Boek | Lekker Fred – Dit zijn de ingrediënten + Zelfgemaakte Taart

Dit zijn de ingrediënten….. Wat geniet ik van Freddy Tratlehner ( ja die gast Vjeze Fur van De Jeugd Van Tegenwoordig) , zijn video’s op Instagram. Hij heeft zo’n droge met geniale humor. Waarbij ik de filmpjes gewoonweg niet moet afspelen in het openbaar omdat ik mijn keiharde gelach dan echt niet kan inhouden. En nu heeft deze Freddy even een kookboek in elkaar geflanst, Lekker Fred. Hier moest natuurlijk een review over worden geschreven, maar wel met een zelfgemaakte taart die uit het boek komt. Mijn baksel toon ik dan graag met jullie. Worden jullie al nieuwsgierig?

Ik heb een heel lief vriendje wat ik kreeg dit boek als verrassing cadeau. Liefde gaat door de maag zal ik maar zeggen <3

Andere kookboek reviews:
Rudolph kookt 2
Dannys Azie – Danny Jansen
Heel Holland Bakt Feest
Jamie 15 Minuten

Kijk hem shinen! De cover is al subliem, vinden jullie ook niet? Helemaal in zijn element die Freddy. Dit boek staat in het teken van je eigen zoektocht naar je culinaire zelf. Een boek voor jou. De moderne mens, de klassieke mens. Of je nou wil uitsloven voor je beste vrienden of lekker voor jezelf staat te kokkerellen. Het draait allemaal om je eigen draai eraan geven. En dat deed hij zelf ook met dit boek.

Zijn schrijfstijl is namelijk niet zoals in een ander kookboek. Het boek Lekker Fred is namelijk in zijn eigen woorden, dus ook andere uitspraken zoals Appellentaart en Mayomenaise. Haha ik moet nu alweer lachen als ik dit typ. Echt ga zijn stories kijken.

En toen werd het tijd om iets uit te proberen. Het kan allemaal wel leuk uitgelegd en beschreven zijn, maar het moet ook werken enzo he…. Ik heb genoeg kookboeken geopend en gedacht, oké maar hoe dan?

Het werd uiteindelijk de Limoen-Meriquetaart en eerlijk, dit ziet er verdomd lekker uit! Hoe proeft tie? Nou hij was snel op hahaha!

Conclusie: Wat een ge-wel-dig kookboek dat Lekker Fred, super origineel met hoe hij schrijft en de foto’s, gewoon geniaal. Ik ben sowieso al fan van Freddy, ik kan mij doodlachen om zijn Instagram stories, maar dit boek maakt het allemaal af.

De uitleg is top en makkelijk te doen. Natuurlijk zitten er ook wat moeilijkere recepten in, maar dat vind ik ook wel tof om een keer te proberen. Geen standaard kookboek en dat is nou net wat ik miste tussen al mijn kookboeken!

Dit boek van Freddy Tratlehner is o.a. te koop bij Bol.com en Bruna .

E-book € 9,99 euro
Hardcover € 25,- euro

Gebruiken jullie wel eens een kookboek? Zo ja, welke?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *