Boek | Merlijn Kamerling – Nu ik je zie

Één van mijn goede voornemens is om elke maand een boek te lezen en er een review over te schrijven. Ik trap af met een vrij nieuw boek die vorig jaar is uitgebracht, ‘Nu ik je zie’ van Merlijn Kamerling.

Nu was ik ook vrij jong toen Antonie Kamerling uit het leven stapte, maar toch kan ik mij daar nog wel wat van herinneren. Ik vond het heftig dat iemand die kracht had, zo diep zat ook, om te stoppen met leven. Nooit begrepen, totdat ik dit boek las. Merlijn Kamerling, zijn zoon, was pas 12 toen zijn vader overleed. Nu 10 jaar later schreef hij een boek ‘Nu ik je zie’. Op zoek naar zijn vader, Hij confronteert zichzelf met alles wat hij 10 jaar heeft weggestopt…

Boek reviews:
Boek | Lekker Fred – Dit zijn de ingrediënten + Zelfgemaakte Taart
Boek | Een jaar offline – Bram van Montfoort
Boek | Rudolph Kookt 2
Boek review: Fault in our stars

Merlijn Worstelt met zichzelf. Wat wilt hij in het leven en wat wilt hij gaan doen? Blowen, chillen en eigenlijk helemaal niets. Dat is nu de status van zijn leven. Zou dat te maken hebben met het verlies van zijn vader? De bekende Antonie Kamerling? In het boek lees je zijn reis naar zichzelf en zijn vader. Hij praat met verschillende mensen die Antonie goed hebben gekend. Van zijn moeder tot Beau van Erven Dorens. Hij ontdekt hoe zijn vader was en hoe hij op hem lijkt.

Het boek heb ik met gemak uitgelezen. Merlijn schrijft echt heerlijk, net alsof je met een 21 jarige een gesprek voert. Ook in de gesprekken die hij heeft met familie en vrienden, merk je dat hij jong is en moeite heeft met zijn emoties. Het is puur en in zijn eigen beleving.

‘Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling gaat zijn zoon Merlijn op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.’ Dit is een perfecte beschrijving van het boek. Ook vind ik de foto van Antonie erg mooi en heeft Merlijn het ook over deze foto in het boek. Hoe hij lachte en hoe hij hem voor zich zag.

Merlijn Kamerling schrijft het boek ‘Nu ik je zie’ met veel emotie, die hij soms niet zo snel zal hebben ontdekt zonder het boek. Het voelt soms echt of dat je erbij was. Bij de gesprekken met bekende van Antonie en als hij tegen zichzelf praatte over zijn gevoelens. Het leest fijn en makkelijk waardoor je het boek snel uitleest. Als je bedenkt dat hij ‘pas’ 21 jaar is, ben ik benieuwd naar zijn volgende boek. Als die ooit komt, dan lees ik hem graag 🙂

Welk boek zou ik nog meer moeten lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.