Boek | Rudolph Kookt 2

Kookboeken, mijn kamer staat er mee vol. Het blijft een tik van mij als ik een leuk kookboek zie liggen, dan gaat hij gewoon mijn winkelmandje in. Natuurlijk is het wel zo dat ik niet de duurste boeken koop, maar altijd kijk naar sale of op markten snuffel. Deze keer vond ik dit kookboek Rudolph Kookt 2 op een snuffelmarkt in Eerbeek voor maar 5 euries! Nou, die kan ik niet laten liggen hoor haha.

Maar is dit nou echt een leuk kookboek en staan er lekkere recepten in die jij en ik gemakkelijk kunnen maken? Lees mijn review en bekijk de binnenkant van het boek!

 

 
aviary-photo_131194429332730671

Dus, Rudolph Kookt 2, een boek van de welbekende 24Kitchen meesterkok Rudolph van Veen. De man die alles zo gemakkelijk brengt, alsof iedereen het zo ook in een paar minuten op tafel kan zetten. Ik kijk vaak naar 24Kitchen en Rudolph is toch echt wel één van mijn favorieten op dit kookkanaal. Hij doet het zo leuk en maakt prachtige creaties 🙂

Het is natuurlijk wel logisch dat er ook een deel 1 is, maar die heb ik helaas nog niet. Misschien dat ik er nog tegenaan loop op een snuffelmarkt.

 

 

aviary-photo_131194428545297675

Het boek is niet speciaal voor bijvoorbeeld gevorderden, ook beginners kunnen de kookkunsten bijhouden. Niet geheel onbelangrijk want ik voel mij zelf nog lang geen gevorderden.

Dit boek bestaan o.a. uit basisrecepten, culinaire uitdagingen en veel tips voor kook -en bereidingstechnieken. Oftewel, je wordt niet geheel aan je lot overgelaten haha!

 

 

 
aviary-photo_131194429581062317

Dan de soorten recepten, want daar heeft Rudolph goed over nagedacht. Van vis tot vlees en van toetjes tot rijstgerechten. Hij heeft overal aan gedacht. Elk hoofdstuk begint met tips en dat maakt het boek echt geschikt voor beginnende keukenprinsessen.

Ook handig is dat er bij elk recept wordt aangegeven hoelang je erover doet en de voedingswaarden per persoon.

 

 

 

aviary-photo_131194428936609280

En dan als laatste wil ik even benaderen dat de foto’s en opmaak van het boek geweldig zijn! De foto’s zijn zo mooi van kwaliteit en dat maakt het boek wel echt af. Ja, een kookboek moet gewoon bestaan uit 50 % afbeeldingen, ik wil toch echt weten hoe een gerecht er uiteindelijk uit moet zien.

Conclusie: een tof kookboek voor beginners tot gevorderden. Met prachtige foto’s en goede tips per hoofdstuk. Veel variatie aan soorten gerechten en goed beschreven hoe je iets moet maken.

 

 

Wat is jouw favorieten kookboek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *