Boek | Zoals alleen oma dat kan

‘Pling’! In mijn mailbox ontving ik een hele leuke mail. Ik werd namelijk uitgenodigd voor een lunch om het nieuwe boek van 24Kitchen ster Danny Jansen te vieren. Het boek heet ‘Zoals alleen oma dat kan’ en ook een stel gezellige oma’s waren van de partij om hun lekkerste gerechten ( uit het boek! ) te presenteren.

Ik kon nu niet alleen genieten van de foto’s die als perfecte Pinterest plaatjes in het boek stonden, maar ook kon ik de gerechten proeven en ruiken! Mijn zintuigen vlogen van hot naar her tijdens deze lunch. Ik vertel jullie snel meer over dit mooie Indische kookboek en de lunch.
oma 3

In dit kookboek staan authentieke familierecepten uit de Indische keuken die iedereen wel kan maken. Met knoflook, sambal, ui en sojasaus kom je al een heel end en dat is fijn want iedereen heeft de deze ingrediënten meestal al wel in huis!

Elke oma heeft in het boek een eigen hoofdstuk waar zij hun favorieten recepten delen. Ook Danny toont in zijn eigen gedeelte wat hij lekker vind om te eten uit de Indische keuken. Het is een erg goed ingedeeld boek waar je wat aan hebt. Je hebt geen gigantische waslijst met spullen nodig en dat is natuurlijk ook fijn ( zeker voor de portemonnee! ).

 

 

 

oma 5

Daar stonden ze dan, oma Irene, oma Betty en de gezellige oma Meity, zo trots als een pauw bij de kleurrijke tafel vol heerlijke Indische gerechten. Ze hadden een paar gerechten uit het boek gemaakt en echt, wat rook het lekker zeg!

 

 

 

 

oma 9

Oke, boek doorgekeken en nu aan tafel! Samen met mijn vriend en Charlotte ( een gezellige blogster die ik hier leerde kennen ) schoven we aan deze mooi gedekte tafel. En ja, jullie zien het goed, ook was er bier dat hoort erbij hoor!

 

 

oma 7

Ik kon niet kiezen! Het zag er allemaal zo lekker uit met al die kleuren en kruidige geuren.
Veel recepten herkende ik gelijk en dat is goed want dat betekent dat als je ze in het echt maakt er ook zo uitzien zoals op de foto’s!

De Oma’s schepte op ieder zijn bordje van alles op zodat je alles kon proeven. Lieve lezers, echt alles was verrukkelijk. Ik heb zo genoten van het eten, echt elk hapje was een bom vol smaken. Keer op keer. Complimenten voor de oma’s en Danny natuurlijk! 

 

 

 

oma 1

Dit recept vond ik zo lekker en daarom moest ik hem even delen. Sambal tomaat, een milde en zachte variant van gewone sambal. Ik at hem tijdens de lunch en dat was echt top!

 

 

 

oma 8 oma 6 oma 4 oma 2

Het was een geslaagde middag en echt een soort verlengstuk van het boek ‘Zoals alleen oma dat kan’. Ik ga nu zeker een paar recepten gebruiken en net zoals de oma’s het geheimen ingredient niet vergeten te gebruiken. Liefde <3

 

Wat vinden jullie leuk om te zien op 24Kitchen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *