Boek | Zwart Kwartier – Friso Leunge

Als jullie mij volgens op Instagram weten jullie dat ik elke maand een boek uit lees. Heb ik een boek uit? Dan koop ik een nieuwe bij de Boekenwinkel of bij de kringloop, maar soms weet is het lastig beslissen welke de volgende word. Ik vind het daarom nog leuker als ik een boek opgestuurd krijg om te reviewen! Deze keer een Nederlandse Thriller, Zwart Kwartier geschreven door Friso Leunge, journalist, copywriter, bladenmaker en schrijver ( werkte jaren bij Veronica Magazine ). Is eens wat anders dan wat ik normaal lees, maar ik werd erg nieuwsgierig na het lezen van het e-mailtje. Na 10 dagen had ik hem al uit, en daarom hierbij een review!

Boek reviews:
Boek | Merlijn Kamerling – Nu ik je zie
Boek | Lekker Fred – Dit zijn de ingrediënten + Zelfgemaakte Taart
Boek | Een jaar offline – Bram van Montfoort
Boek | Danny’s Azië van Danny Jansen

“Je hebt mijn hele leven verpest”, zijn de onbegrijpelijke laatste woorden die de stervende vader van Axel Esser zijn zoon toebijt. Als Axel die avond met zijn vrouw Eveline wegrijdt bij zijn ouderlijk huis, raken ze betrokken bij een gruwelijk ongeluk waarbij Eveline omkomt en Axel zwaargewond raakt. Hij herinnert zich vaag dat ze hem vlak voor het ongeluk nog iets belangrijks had verteld, maar wát…?

Na dit stukje te hebben gelezen in de mail was ik gelijk nieuwsgierig geworden. Waarom zou een vader zoiets zeggen op zijn sterfbed? Wat is er precies gebeurd tijdens het ongeluk? Talloze vragen die in mijn opkomen en dat betekent, ik wil het boek Zwart Kwartier nu lezen!

Na een paar dagen ontving ik het boek van de Publishing Keff & Dessing en begon ik gelijk met lezen. Zoals je hierboven kunt zien zijn er veel witte marges aan de zijkant en zijn de letters niet super klein, waardoor je het boek gemakkelijk en snel uit kunt lezen. Serieus, binnen 10 dagen had ik hem al uit. Jeetje wat is hij spannend! Normaal moet ik wel inkomen met een nieuw boek, maar dit ging super snel.

Het boek heeft 34 hoofdstukken, maar die zijn absoluut niet langdradig. Spanning is elk hoofdstuk aanwezig. Bij de ene meer als bij de andere en elk hoofdstuk heeft weer zijn eigen charme. De titels gaven vaak al een kleine hint waar je was in het ‘verhaal’ en dat maakte je nog meer nieuwsgierig. Hoe ik in zo’n korte tijd van hoofdstuk 1 naar 34 ben gegaan? Ik heb geen idee, ik werd letterlijk het boek ingesleurd en bevond mij in het heetst van de strijd!

Conclusie: Ga hem lezen! Hou je van een beklemmende psychologische thriller die laveert tussen heden, verleden en de personages? Loop dan even langs de dichtstbijzijnde boekenwinkel en koop dat mysterieuze zwarte boekje. Daar krijg je 100% geen spijt van…

Ook kun je het boek bestellen op de website van Zwart Kwartier, daar kun je ook het eerste hoofdstuk al lezen!

Zwart Kwartier – Friso Leunge € 19,50 euro

Welk boek zal ik nu gaan lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.