CHANEL | Eau Douceur Cleansing Water

Er zijn zoveel producten om je huid te reinigen, ik ben soms echt de weg kwijt wat mijn huid nou echt fijn vind. Milk? Oil? Water? Je kan heel veel kanten op met reiniging en dan hebben we het nog niet gehad over de producten die alleen voor je ogen bedoelt zijn…. haha!

Laatst schreef ik al een review over de olie van Chanel en nu is het de beurt aan de Eau Douceur Cleansing Water. Vind ik dit fijn om te gebruiken? En hoe voelt mijn huid na het reinigen? Lees snel verder!

Andere reviews van verzorgingsproducten:
Chanel – l’huile cleansing oil
• Chanel – la mousse cleansing cream-to-foam
• Clinique verzorging in 3 stappen
• Kruidvat Originals – vitamine E dagcreme nachtcreme
• Biore – diep porie cleanser porieverkleinende scrub houtskool

Wat zijn het al prachtige flesjes, vinden jullie ook niet? Het staat ook zo mooi in de badkamer hihi. Oké back to the review, ben alweer afgeleid!

De Eau Douceur ( wat glad water betekent ) Cleansing Water voor het gezicht en de ogen. Super fijn als een product voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Dat word ik altijd vrolijk van! Zeker als het om dure producten gaat.

Deze cleansing water is geschikt voor de normale en gemengde huid. Alsnog is het altijd uitproberen hoor, je moet niet elk huidtypen in een hokje plaatsen vind ik. Uitproberen is echt the key!

De frisse, kristalheldere textuur verwijdert gemakkelijk en op zachte wijze onzuiverheden plus lichte make-up dankzij een kostbaar extract van tulpenboom. Als we praten over lichte make-up kun je denken aan een mascara en een bb cream. Geen Doublewear foundation etc. Daar heb je iets meer voor nodig om de huid goed te kunnen reinigen.

Chanel laat zich inspireren door natuurlijke zuiveringstechnieken om de huid, zonder haar evenwicht te verstoren, het te reinigen. Heel belangrijk als je een gevoelige huid hebt!

EAU DOUCEUR bevat bovendien een extract van kaasjeskruid, dat bekend staat om zijn verzachtende eigenschappen.

Onder oogheelkundig en dermatologisch toezicht getest. Niet comedogeen.

Hoe te gebruiken:
De Eau Douceur Cleansing Water van Chanel kun je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken om je huid te reinigen. Je brengt wat aan op een watje en reinigt de droge huid van make-up en onzuiverheden. Naspoelen is niet nodig wat ideaal is!


Conclusie: Ik vind hem fijn, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar de Chanel L’Huile Cleansing Oil voor mijn huid. Dit, omdat mijn huid erg droog aanvoelt en een reiniging op oliebasis wat prettiger voelt. Dat kan natuurlijk bij jou weer heel anders zijn. 🙂

Ga ik deze producten nogmaals kopen?
Voor mij is hij niet geschikt helaas.

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Als zij een normale huidtypen hebben dan zeker!


Dit product van Chanel is verkrijgbaar bij o.a. Douglas in de winkel en online. 

Chanel Eau Douceur Cleansing Water    150ml    € 35,65 euro  
( Dit is de adviesprijs en kan verschillen door kortingen.)

Ga jij voor een milk, olie of water reiniging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *