CHANEL | La Mousse cleansing cream-to-foam

Hoe reinigen jullie je huid? Iedereen heeft zo zijn eigen ritueel en dat kan ook nog eens verschillen met opstaan en naar bed gaan. De één vind een reinigingsmelk fijn en dan andere een foam. Daarom de ultieme test, wat vind ik nou echt fijn? Ik probeer maar liefst drie producten uit van Chanel om je gezicht te reinigen van alle make-up en/of vervuiling van buiten. Als eerste begin ik met de La Mousse cleansing cream-to-foam een reinigende crème mousse tegen vervuiling.

Ook probeer ik de Eau Douceur Cleansing Water en de L’Huile Cleansing Oil uit van Chanel. Ik ben heel benieuwd wat dit luxe merk mij gaat brengen en wat ik uiteindelijk het fijnst vind. Wat denken jullie?


Reviews van verzorging en reiniging?
Clinique – 2-in-1 cleansing micellar gel make-up remover
Biotherm – aquasource gelcreme
Urtekram – body scrub aloe vera
 Bergman Clinics – 24 hour guard day & night cream


Even kort over het Franse merk Chanel. Opgericht in 1909 dat als eerste begon als een bedrijf dat kleding en accessoires ontwierp, denk aan haute couture, en later ook o.a. parfum en verzorgingsproducten. Ik ben sowieso fan van de parfum ( Heaven is Chanel Chance! ) en daarom denk ik dat deze producten mijn ook zo gaan verassen en mij fan laten worden.

De huid verzorgen is een dagelijks terugkerend ritueel en voor iedereen belangrijk. Chanel helpt je hierbij met doeltreffende make-up removers en reinigingsproducten die zacht aanvoelen. Voor alle vrouwen en alle huidtypes geschikt om op een verfijnde manier je huid te reinigen en make-up te verwijderen.


Dan nu het product, La mousse Cleansing Cream-To-Foam. Deze foam reinigt en zuivert de huid grondig door een combinatie van twee extracten van zeeplanten. De blauwe micro-alg beschermt de huidcellen tegen microstress die veroorzaakt wordt door vervuiling van buitenaf. De zeekraalextract heeft juist weer een hydraterende en versterkende werking op de huid. Perfecte combi!

Het maakt dus de huid vrij van onzuiverheden, denk aan stof, zweet, vervuilende deeltjes, overtollige talg en natuurlijk de laatste spoortjes make-up. Dit is dus een product wat je gebruikt na het verwijderen van de make-up met bijvoorbeeld de L’huile Cleansing Oil wat het meeste make-up van het gezicht haalt.

Door contact met water verandert de romige crème textuur in heerlijk zacht schuim wat fluweel aanvoelt op de huid.

Onder dermatologisch toezicht getest op alle huidtypes en met name Aziatische huidtypes. Niet comedogeen oftewel olievrij.


Hoe te gebruiken:
1. Kleine hoeveelheid product in de handpalm mengen met water zodat het gaat schuimen.
2. Breng de schuim aan op het gezicht. Niet in de ogen! Masseer het product met ronddraaiende bewegingen op de huid.
3. Spoel goed af en droog vervolgens goed af met een schone handdoek.

Wat een fijn product! De eerste keer dat ik het gebruikte wist ik niet zo goed wat ik ervan moest vinden, maar dat kwam omdat ik teveel product gebruikte. Nu met maar een klein beetje is het een fijne substantie die goed je huid reinigt van de laatste restjes make-up. Ook als je geen make-up gebruikt is hij fijn om je huid even te reinigen van o.a. vervuilende deeltjes.

Conclusie: Een product wat echt heel goed je huid reinigt van alle make-up resten en andere viezigheid. Hij ruikt, zoals we wel zijn gewend van Chanel, heerlijk fris en heeft een zachte substantie. Ik gebruik hem graag en ook zeker als ik een dagje geen make-up op heb gehad maar toch mijn huid wil reinigen.

Ga ik deze producten nogmaals kopen?
Hij is prijzig, maar wel heel fijn!

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Ja hoor!


Dit product van Chanel is verkrijgbaar bij o.a. Douglas in de winkel en online.

Chanel La Mousse Cleansing Cream-To-Foam    150ml    € 38,75 euro   
( Dit is de adviesprijs en kan verschillen door kortingen.)

Welke reinigingsproducten gebruiken jullie
op dit moment voor je gezicht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.