Films | Favorieten kinderfilms van vroeger! Deel 2

Zoals ik al zei, er volgen er meer! Deel 1 had ik een paar dagen geleden al gepost en nu is het tijd voor deel 2 van mijn favorieten kinderfilms van vroeger. Niet de standaard Doornroosje en Sneeuwwitje, maar die andere kinderfilms die we vroeger keken. Kennen jullie deze nog?

 

Pippi

Schermafbeelding 2015-10-09 om 21.46.56

Er zijn nog veel meer films van dit kleine meisje die zo hup een paard op kon tillen, maar deze vond ik eigenlijk wel het leukst. Pippi Langkous, het meisje met enorm veel geld, een groot huis en twee BFF’s waar ze de leukste avonturen mee beleefde.

 

 

 

Madelief

Schermafbeelding 2015-10-09 om 21.52.46

Dit was toch echt wel een beetje de film die ik constant kon kijken, Madelief. Niet de nieuwe variant, want die heb je ook, nee de oude uit 1998. Ook weer een meisje die avonturen opzoekt, maar die vaak in de problemen komt. Heel leuk en heel spannend!

 

 

 

Duimelijntje

Schermafbeelding 2015-10-09 om 21.54.33

Oke, dit is misschien ook wel een typische Disney kinderfilm, maar ik MOET hem er echt bij zetten. Ik kon alle liedjes van Duimelijntje meezingen en wist ookย elke scene uit mijn hoofd. Met deze film zat ik echt even in mijn ‘eigen wereldje’, want ik had fantasie zat.
Kennen jullie deze film ook?ย 

 

 

 

 

De Rode Zwaan

070309032944_3zdb3caf7c 070309032944_fzq5vs5gx2

En dan als laatste een Nederlandse film waar ik heel lang naar op zoek was omdat ik niet meer wist hoe die heet. Toen ik beschreef aan mijn vriend waar de film over ging, geloofde hij niet dat er zo’n film bestond. Jawel! De Rode Zwaan, daar komen rare monsters uit het water en draait het allemaal op een houten zwaan.

Ik vind dit toch wel een hele aparte, en misschien zelfs kunstzinnige film. Helaas geen video van kunnen vinden, we moeten het helaas doen met deze foto’s

 

Welke kinderfilms van vroeger herinneren jullie je nog?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *