Hunkemöller | Hoe kies je de juiste BH bij je figuur?

Hoe vaak ik niet denk, oh deze bh kan echt niet onder dit T-shirt of deze trui. Of ik heb het gevoel dat die ene nieuwe bh toch niet zo mooi zit zoals ik dacht. Uit onderzoek is uitgewezen dat tot wel 80% van de vrouwen de verkeerde bh dragen, ik ben dus zeker niet de enige!

In dit artikel vertel ik meer over de verschillende soorten bh’s die er zijn en hoe je de beste uitkiest voor jezelf. Hoe kies je de juiste bh bij je figuur?

Voel je comfy
Als eerste, voel je goed in je lingerie! Ik zal niet snel een felroze bh aantrekken, want daar voel ik mij net een barbie in haha! Kies waar jij je prettig en natuurlijk een beetje sexy in voelt 😉

Ik heb vaak genoeg ( zeg dagelijks ) dat ik denk, ik zou wel willen dat… maar kijk ook eens naar de punten die je mooi vind aan jezelf. Die zijn er altijd!

Je maat kiezen
We beginnen bij de basis, de juiste maat kiezen. Bereken je maat in drie eenvoudige stappen:

  1. Het nummer staat voor de onder borstomvang en is de onder wijdte van jouw borsten in centimeters.
  2. De letter vertegenwoordigt de boven wijdte van je borstomvang in centimeters.

Hierboven is een maattabel te vinden. Dit is en richtlijn die wordt gegeven om je bh maat te bereken, maar onthou iedere vrouw is uniek. De pasvorm kan per persoon verschillen dus probeer meerdere soorten bh’s uit totdat je denkt, ja dit zit mooi en voel ik mij prettig in!

Probeer ook eens een grotere of kleinere maat ( zustermaten). Bijvoorbeeld heb je een 75C, dan is een grotere zustermaat een 70D en misschien zit dat net iets lekkerder.

BH modellen
Er zijn zoveel verschillende soorten bh’s en bij iedereen staat het weer anders. Het is dus belangrijk om goed te kijken wat bij jou figuur past en of hij lekker zit. Je hebt verschil in model en vorm. Eerst de modellen op een rijtje:

• Niet-voorgevormde
• Voorgevormde bh’s
Bralettes
• Beugel bh’s
• BH’s zonder beugel
• Plak bh’s

BH stijlen
En dan komen we aan bij de stijlen. Denk aan T-shirt bh’s, Longline, Push-up & Maximizer, Sport, Basic en bijvoorbeeld de Strapless bh’s. Er is zoveel keus bijna teveel om op te noemen! Vraag daarom als je er niet uitkomt gewoon hulp van een medewerker in de winkel. Ze zijn er niet voor niets 🙂

Andere BH bij andere outfit
Niet elke bh past goed bij bepaalde kledingsoorten. Een bh met een felle kleur en kant is niet echt geschikt voor onder een t-shirt. Daar kun je beter een T-shirt bh onderaan doen of een neutrale bh. Zorg ervoor dat je verschillende bh’s in je kast hebt liggen zodat je altijd de beste kunt kiezen voor onder je outfit 🙂

Laat je adviseren
Schaam je niet om in een lingeriewinkel hulp te vragen. Ik doe het altijd als ik nieuwe bh’s ga kopen omdat ik altijd schommel met mijn gewicht en dus ook mijn pasvorm veranderd. In de winkel wordt je bh maat persoonlijk opgemeten en wordt professioneel advies gegeven over de bh die het beste bij je past. Zorg dat je lingerie comfortabel zit. In de winkel kun je ook meteen verschillende modellen uitproberen en zo eenvoudig ontdekken welke pasvorm en welke stof je het meest comfortabel vindt.

Dit artikel is in samenwerking met Hunkemöller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *