Lifestyle | Goed leven, maar dan 10x goedkoper!

Áls je mij een beetje kent weet je dat ik altijd wel op mijn centjes let. Ik vind het leuker om bijvoorbeeld vier T-shirts te kopen voor het zelfde bedrag als één duur T-shirt. Of het zoeken naar de goedkoopste boodschappen die ik nodig heb die week. Zo gebruik ik verschillende apps en heb ik zo mijn tips en tricks die ik graag met jullie wil delen. Ik deel met jullie tien tips om goedkoper maar wel goed te kunnen leven! Met als motto: ‘Wees creatief en ga niet voor de eerste optie.’

1. Mobiel
Wat gebruik je nou elke dag? Juist, je mobiel! Ik in ieder geval wel, en op dit mooie apparaat kun je ook al goed besparen. Je telefoonabonnement kan bijvoorbeeld goedkoper en soms zelfs met veel meer Gigabyte en belminuten per maand! Het is een kwestie van uitzoeken. Het kost even tijd, maar dan heb ik je ook zeker wat. Het is de moeite waard en je hebt daarna er profijt van.

2. Internet thuis
En wat dacht je van het internet waar je elke maand voor betaald. Vaak is het ook goedkoper om een pakket te nemen met alles erop en eraan. En als je overstapt, wacht dan op leuke aanbiedingen zoals de eerste paar maanden korting of extra’s.

3. Boodschappen
Wat wij altijd nodig hebben om te overleven (nee dat is geen internet haha) is natuurlijk eten en drinken. Ik geef zo ongeveer 50 á 60 euro uit per week aan boodschappen. Dit verschilt wel eens door bijvoorbeeld wasmiddel of kattenvoer. En hier komt een toffe app aan te pas namelijk de ReclameFolder App. Elke zondag komen alle nieuwe folders online die vanaf de volgende dag gelden. Zo kijk ik op zondag wat er in de aanbieding is en maak ik daarvan een eet schema voor de hele week. Niet meer stressen over ‘wat gaan we eten vanavond.’ Super chill!

4. TooGoodToGo
En dan één van mijn favorieten apps op dit moment, TooGoodToGo. Ook gelijk tegen het hele voedselverspilling-gebeuren. Je doet gelijk wat goeds! Met deze app kun je namelijk Magix Box ophalen bij verschillende bedrijven zoals Hema of je favorieten bakker om de hoek. Dit is eten wat normaal zou worden weggegooid en jij kan het kopen voor een klein bedrag van 5 euro! En geloof mij, er zit héél veel in!

5. Kasboek bijhouden. Sparen!
Zeker met al je grote uitgaves, maak een kasboek. Schrijf al je inkomens op, haal daar je vaste lasten vanaf en kijk wat je overhoudt. Bedenk wat je ongeveer uitgeeft per maand aan eten en zet van het restbedrag een deel apart. Zo kun je mooi sparen voor bijvoorbeeld een dagje weg of kun je toch nog die leuke jas kopen die je laatst zag hangen.

6. Bewust worden over geld
Denk na voordat je iets koopt. Heb je het echt nodig? Dit vind ik zelf ook nog steeds moeilijk, geloof mij… Helemaal als ik langs de sale loop bij een leuke kledingwinkel. Alsnog denk ik dan wel. Heb ik niet al zoiets? Ook vraag ik bij de boodschappen halen altijd de bon en kijk ik thuis of er dingen bijstaan die ik eigenlijk niet hoefde te kopen. Wees bewuster over geld uitgeven en kijk is of je dat gave oogschaduw palette misschien van een budgetmerk kan kopen met dezelfde tinten.

7. Verkopen
Nee ik ga niet beginnen over Vinted ( hou op met die stomme reclame… ), maar meer over leuke bijzettafels die ik niet meer gebruik en ergens in de schuur staan of die oude kruk die er niet meer uitziet. Knap het op met een likje verf en verkoop het op marktplaats! Ook nog eens een leuke bezigheid.

8. Kringloop en Marktplaats for the win
Ja, als je in ons huis komt is zeker 80% kringloop of marktplaats. Dressoir, eettafel en tv-meubel allemaal van de kringloop. Zelfs deze toffe fauteuil met hocker komt van marktplaats. Koen en Noa zijn er heel blij mee zoals je ziet op de foto, hihi.

9. Kleding per seizoen opbergen
Dit is iets wat ik altijd doe. Als het weer koud wordt berg ik al mijn zomerkleding op in een grote doos en pak ik de doos met al de wintekleding van het jaar daarvoor. Vaak denk ik dan, goh, dat heb ik ook nog! En weet ik gelijk dat ik zoiets niet meer hoef te kopen. Bespaard geld en je je herontdekt elke keer je kleding weer. Win, win!

10. Zie het als een wedstrijdje!
En als laatste, zie het als een wedstrijdje om voor weinig leuk te kunnen leven. Echt, het kan. Geniet van de kleine dingen en waardeer wat je hebt. Als je dan iets leuks koopt voor een kleine prijs zoals dat ene jurkje wat in de sale hangt voor 10 euro, denk dan, yes ik heb 40 euro bespaard! Zo denk ik er in ieder geval over en vind het heerlijk om koopjes te jagen.

Hebben jullie nog tips die je moet delen om te besparen?

Dit artikel is in samenwerking met een bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *