L’OCCITANE | Shea Foaming Cleanser

Een week geleden kreeg ik ineens heel veel nieuwe producten binnen, en dan voel ik mij net een kind in een snoepwinkel. Heerlijk! Zo krijg ik soms ook luxere producten en dan ben ik erg nieuwsgierig of het dan nog beter is dan een budget variant.

Zo zat er in een klein doosje deze Shea Foaming Cleanser van L’OCCITANE, ingewikkeld in wit papier. Ik probeerde namelijk ook al de Etos Foaming Cleanser uit, zou deze dan nog iets extra’s bieden? Lees het in dit artikel!

 

 

Dus de nieuwe Shea Foaming Cleanser van L’OCCITANE, een product uit de ‘Shea Butter’ lijn. Iets waar ik nog niet echt bekend mee ben, maar zeker veel goede dingen over heb gehoord. Deze Foaming Cleanser hoort je huid goed te reinigen, het zacht te maken en een fris gevoel achter te laten. Oké, dat is wel bekend met een cleanser voor het gezicht, maar ik ben meer benieuwd naar die Shea Butter die erin is verwerkt.

Wat is Shea Butter eigenlijk? En wat doet het met je huid?
Shea Butter is boter wat wordt gemaakt van de noten van de shea tree of karité. Het is dus een karitéboter. Deze boter is een ingrediënt voor ideale schoonheid, gebruikt door vrouwen in de Afrikaanse subsahara. Zij voeden en beschermen hun huid met deze boter.

L’OCCITANE heeft een duurzame en gelijkwaardige samenwerking ontwikkeld met de vrouwen in Burkina Faso, die het dus produceren. Je zou zeggen dat hun handen dan helemaal kapot zijn van het werken, maar integendeel, hun handen worden zijdezacht door het maken van shea butter!  L’OCCITANE gebruikt karitéboter, in uitzonderlijke concentraties, om de huid te voeden, te beschermen en tot rust te brengen.

 

 

 

Nou, aan de slag dan maar met het testen van dit product! Je moet een klein beetje, zo groot als een amandel, mensen met water tussen je handen. Het ruikt heel neutraal en is niet super vloeibaar. Dit maakt het gemakkelijk om het rustig te mengen met wat water.

 

 

 

Een paar keer tussen je handen wrijven en er ontstaat gelijk een zachte schuimlaag. Zo dat ging snel! Het ruikt nog steeds neutraal en dat vind ik een groot pluspunt. Ik waste mijn gezicht ( wrijf het niet in je ogen! ) en spoelde het gelijk af onder de kraan. Daarna depte ik mijn gezicht nog af met een warme natte washand en ik was klaar voor de dag!

 

 

 

Conclusie: Ik heb de Shea Foaming Cleanser nu een paar weken gebruikt en ben zeer tevreden over het product. Mijn huid is een stuk rustiger geworden. Veel minder droge plekjes en minder oneffenheden. Yes! Ook doe je heel lang met een tube omdat je maar weinig nodig hebt om goed je gezicht te wassen. Heel fijn dus.

 

Ga ik dit product nogmaals kopen?
Jazeker! Ik merk echt dat mijn huid er baat bij heeft. 

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Ja natuurlijk en zeker vrienden met dezelfde huid als mij. 

 

Dit product is verkrijgbaar op de website en in de filialen van L’OCCITANE.
Foaming Cleanser      125ml          € 19,00 euro

 

Wat voor gezichtsverzorging gebruiken jullie graag?

Wat wil je zeggen?

%d bloggers liken dit: