Mario Badescu | AHA Botanical Body Soap (getest op Keratosis Pilaris)

Hoe vaak ik geen crèmes en scrubs heb gebruikt om van die geïrriteerde rode bultjes af te komen op mijn bovenarm… Heeft dit een naam? Jazeker, Keratotis Pilaris! Een hele vervelende huidaandoening. Maar, ik ben ik niet als ik van alles probeer om te kijken wat wel en niet werkt. Dus deze keer geen crème of scrub maar een zeep! De Mario Badescu AHA Botanical Body Soap. Dit product heb ik een hele maand gebruikt en vertel jullie of het heeft geholpen. Was het het waard? Lees snel verder!

Reviews van body producten:
Urtekram | Soothing Lavender Body & Hair
Sol de Janeiro | Bodymist & Bum Bum Bodycream
Collistar | Talasso Scrub Anti-age Bodyscrub
Kneipp | Sugar Amandelolie Body Scrub

Eerst even een korte uitleg over Keratosis pilaris. Dit is te herkennen aan de kleine, rode bultjes op armen en benen. Helaas heb ik ze op mijn armen en kunnen ze zelfs gaan ontsteken als ik de verkeerde producten gebruik of helemaal niks gebruik. Het is dus lastig om de perfecte producten te vinden en voor iedereen is dat ook anders! Deze rode bultjes zien we vaker bij mensen met bijvoorbeeld astma, eczeem of hooikoorts. Of als dat voorkomt in de familie. Eigenlijk is het een verstoring van de rijping van de hoorncellen bij de haarzakjes. Dit worden die rode bultjes en die gaan ontsteken.

Oké, dan nu over naar het product wat ik dus een hele maand braaf elke keer als ik ging douche heb getest! De Mario Badescu AHA Botanical Body Soap. Een douche gel die de huid grondig reinigt en verfrist. Het heeft fruitenzymen, dus ik ben heel benieuwd!

De Mario Badescu A.H.A. Botanical Body Soap is ontworpen om de huid grondig te reinigen en fris te doen aanvoelen. Ook kalmeert het de huid wat perfect is bij een gevoelige huid. De body soap bevat grapefruit met een mix van fruitenzymen, ginseng en linde.

Gebruik de douche gel dagelijks en breng het aan op een natte huid met bijvoorbeeld een zacht washandje of spons. Goed afspoelen en vermijd het gezicht en de ogen. Ik gebruikte het product alleen op mijn armen, dus deed super lang met het product.

Ingrediënten:
Aqua (Water, Eau), Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Tilia Cordata Flower Extract, Panax Ginseng Root Extract, Panthenyl Hydroxypropyl Steardimonium Chloride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum (Fragrance), Benzyl Alcohol, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, CI 19140 (Yellow 5), CI 15985 (Yellow 6), CI 16035 (Red 40)

Je moet goed kijken, want die Keratosis Pilaris op de foto krijgen is nog een hele klus! Maar als je dus goed kijkt zie je op de before foto wat ontstekingen zitten en is mijn huid veel meer rood. Op de after foto zijn er plekken waar helemaal niks meer zit en is mijn huid gewoon, ja hoe zeg ik dat, wit? Ook is mijn huid veel minder bobbelig en zelfs glad en zacht! Dat kun je helemaal niet zien natuurlijk op de foto haha! Maar geloof mij als ik het zeg 🙂

Conclusie: Dit product, ik kan niet meer zonder! Mijn huid is vele malen zachter en gladder geworden. De ontstekingen en rode bultjes zijn nu beter onder controle en ik durf weer wat meer mijn bovenarmen te showen. Echt, ik werd er onzeker van… Nu ben ik een blij ei, want het werkt! Het product schuimt goed waardoor je maar weinig van nodig hebt en het is gemakkelijk te verspreiden over je lichaam. Ook heeft het een zachte geur wat ik prettig vind.

Ga ik deze producten nogmaals kopen?
Ik heb alweer een nieuwe fles gekocht!

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Jazeker bij een gevoelige huid of mensen met Keratosis Pilaris.


Dit product van Mario Badescu is verkrijgbaar bij Douglas in de winkel en online. 

Mario Badescu AHA Botanical Body Soap 236 ML    € 10,09 euro   
( Dit is de adviesprijs, de prijs kan verschillen door kortingen ).

Hebben jullie last van een huidaandoening?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.