MUA | Skin Define Matte Perfect Collection

Dierenproefvrij, makkelijk te koop bij de Kruidvat en ook nog eens met een normale prijs. Ik heb het over MUA Cosmetics, een merk waar ik nu een groot fan van ben geworden. Nu was ik natuurlijk door het dolle heen toen er een pakketje werd bezorgd met een nieuwe collectie van MUA. Het gaat om de Skin Define Matte Perfect Collection die bestaat uit een primer, foundation en een losse poeder. Deze producten zorgen voor een ‘shine control’ en een prachtig matte teint. Nou, daar haal ik mijn schone make-up kwasten wel voor tevoorschijn!

 

Andere reviews van MUA:
Get The Festival Look
Skin Define Hydro Primer
Velvet Lip Lacquers x3
Conquer The Contour

 

 

mua-matte-define-1

Met deze drie producten van MUA Cosmetics verban je ongewenste tekenen van een vette, ongelijkmatige teint. Het resultaat is een vlekkeloze basis voor je look van de dag. Doordat ze matterend werken verwijderen ze de ongewenste glans van je huid. Geweldig dus voor mij,
als het tenminste werkt. Dus aan de slag met de review!

Alle producten bevatten Vitamine E en Jojoba ( daar schreef ik dit artikel over ). Buiten het feit dat het een goede basis is voor je look, zitten er ook goede ingrediënten in. Win-win!

 

 

mua-matte-define-6

We beginnen met de Matte Perfect Primer, die ervoor moet zorgen dat je make-up goed blijft zitten en het je huid beschermt. Er staat dat het voor een oliegevoelige huid is, maar bij aanbrengen vond ik hem wel erg vet aanvoelen. Na een paar seconde was mijn mening snel omgedraaid want de primer trok ineens in. Weg waren de vette plekken op mijn gezicht.
De primer glijdt over je huid en verwijdert ongewenste glans. Whut!?

Dus de basis zit erop en ook gelijk super goed. Nu over naar het echte werk namelijk de foundation. Die moet echt de perfecte teint zijn anders gaat het niet werken…

 

 
mua-matte-define-7

De Matte Perfect Foundation kreeg ik in de kleur Ivory Flush. Meestal als ik een foundation koop is de naam ‘ivory’ goed, maar je weet het nooit helaas. Dit product houdt de glans onder controle en zorgt voor een vlekkeloze matte teint ( logisch want de lijn heet matte perfect hahaha! ).

Door de basis van de primer gleed de foundation heel gemakkelijk over mijn huid en voelde het heerlijk zacht aan. Ik kreeg geen rare droge plekken en de kleur is prima voor mij. Voor de plekken waar ik wat meer roodheid heb en pukkels moest ik wel iets meer aanbrengen,
maar dat ben ik wel gewend van foundations in het algemeen.

Tip: wil je je foundation mooi aanbrengen maar geen zin om je vingers vies te maken? Koop gewoon goedkope make-up sponsjes van bijvoorbeeld Action. De driehoekjes zijn makkelijk te gebruiken voor je smalle gedeeltes op je gezicht en na een paar keer gebruiken gooi je het sponsje gewoon weg. Hygiënisch en je hoeft niks schoon te maken. Zeker fijn voor mensen met een gevoelige huid!

 

 

 

mua-matte-define-5

Dan nu de Loose Powder van de Skin Define Matte Perfect Collection. Ik ben normaal nooit zo te spreken over losse poeders, het is altijd zo’n zooitje als ik het heb gebruikt. Kan ook aan mijzelf liggen natuurlijk hihi.

Alsnog gaf ik het de kans, want ja MUA haalt mij wel vaker over om dingen uit te proberen die ik normaal nooit zo durven zoals de Metallic winterlook die ik vorig jaar maakte. Nu is het mijn favorieten kleurcombinatie!

 

 

 

mua-matte-define-3

Deze losse poeder is erg fijn om te gebruiken en zorgt er niet voor dat je een hele dot kleur op je gezicht krijgt. De kleur is subtiel en zorgt er meer voor dat de teint matte word op je huid. Zo voorkom je de vette huid en bleef mijn foundation mooi zitten de hele dag!

 

 

 

mua-matte-define-12

Tada de make-up look van vandaag! Ik ben heel blij met de producten, de foundation heeft de perfecte teint en zorgt ervoor dat ik mijn ooglook even wat opvallender kan maken doordat mijn huid er rustig uit ziet. De oneffenheden zijn bijna niet meer te zien en ook mijn roodheid is verdwenen.

 

 

 

mua-matte-define-11

Conclusie: MUA Cosmetics heeft het hem weer geflikt! Mooie producten voor een budget prijs. Daar word ik vrolijk van. De primer werkt prima, mijn huid is niet meer zo vet op bepaalde plekken, de foundation haalt mijn oneffenheden weg en zorgt voor een matte effect en de losse poeder sealt de kleur moeiteloos van de foundation en zorgt dat er geen vette huid ontstaat door de dag heen.

 

Ga ik dit product nogmaals kopen?
De foundation zeker, want hij heeft de goede kleur en maakt mijn huid egaal.

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Ja!

De producten zijn verkrijgbaar vanaf midden november bij bepaalde filialen van Kruidvat
en ook kun je ze online bestellen.
Matte Perfect Primer                            € 6,99 euro
Matte Perfect Foundation                     € 5,99 euro
Matte Perfect Loose Powder                € 5,99 euro

 

 

Welke foundation gebruiken jullie vaak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *