Naturapharma | Jojoba Olie

Één product wat je voor meerdere doeleinden kan gebruiken. Voor je haar, je gezicht of om je gewoon simpelweg lekker in te smeren. Ik heb het over het vloeibaar goud genaamd Jojoba Olie, 100 % puur en 100 % zuiver!

Dit product kreeg ik een paar weken terug in een grote doos van de postbezorger overhandigd, en was door het dolle heen. Ik was zo benieuwd naar dit product, omdat ik op internet al door goede reviews scrolde. Het blijkt een wondermiddel te zijn en niet alleen voor je huid maar ook voor je haar! Deze Jojoba olie is van het merk Naturapharma.

 

 

 

jojoba 5

Deze Jojoba olie wordt verkregen uit de eerste koude persing van de noten van de jojobastruiken, vandaar dus de naam jojoba. De olie die hieruit voort komt is een ideale draagolie voor essentiële oliën en vormt bijvoorbeeld een goede basis voor de make-up.

Dit vond ik toch wel zo interessant. Ik heb namelijk erg last van droge plekken op mijn voorhoofd, waardoor mijn make-up eigenlijk nooit echt goed zit op deze probleemzone.
Ik ben heel benieuwd wat deze olie voor mij gaat betekenen.

 

 

 

jojoba 3

De olie is doorzichtig, zuiver en voelt zacht aan. Jojoba-olie is samengesteld uit voornamelijk lange-keten vetzuren en bevat geen parabenen, hars, teer of alkaliën. De olie zelf is een stabiele antioxidant en bevat tocoferol (vitamine E) dat de gevolgen van het ouder worden van de huid vertraagt. In mijn geval is dat nog niet nodig, maar ik vind het wel leuk om te weten 🙂

Pssssst, ook nog even goed om te weten. Jojoba olie is niet op dieren getest en is hypoallergeen! 

 

 

 

jojoba 1

Zoals al beschreven wordt al de achterkant van de fles, kun je de olie gebruiken als huidolie, haarolie of massageolie. Ik ben niet zo fan van olie in mijn haar smeren, omdat mijn haar van zichzelf al snel vet kan worden. Deze olie ga ik daarom alleen gebruiken voor mijn huid.

Het bijzondere karakter van jojoba-olie ligt daarin dat ze een vloeibare was is en dat haar vetten sterke overeenkomsten vertonen met de natuurlijke huidvetten. Hierdoor wordt de olie direct en probleemloos opgenomen in de huid. Jojoba-olie vertraagt de afgifte van talg, maakt de huid zacht en glad en houdt de huid in een goede conditie.

Ook zeggen ze al gelijk dat je het spaarzaam moet aanbrengen, dit had ik al gelijk door toen ik een beetje product op mijn haar pompte. Het ruikt trouwens een beetje naar hars en bomen, niet heel sterk gelukkig.

 

 

 

jojoba 4

En nu de test! Dit is mijn huid ( voorhoofd ) als ik er niks opsmeer en ik net onder de douche vandaan kom. Het valt vandaag nog wel mee, maar alsnog is dit echt vervelend als je je make-up wilt aanbrengen. Je blijft het zien helaas. Soms jeukt het ook verschrikkelijk en door het krabben maak je het alleen maar erger. Ik ben heel nieuwsgierig wat er gebeurd als ik een beetje van de jojoba olie op mijn probleemzone smeer.

 

 

jojoba 2

Oh wauw! Het is echt een stuk minder! Ik zie nog wel wat kleine plekjes. Ik denk als ik het vaker ga gebruiken dat dat ook verholpen is. Dit product is echt geniaal. Het is wel dat je al snel teveel aanbrengt, maar ik heb het gewoon goed in gemasseerd zodat het bijna allemaal wordt opgenomen in de huid.

 

 

 

jojoba 6

Wat ik vind van deze jojoba olie? Uh geweldig! Ook heb ik daarna mijn bovenarmen ook onder handen genomen en ook dat beviel mij prima. Met één pompje heb ik beide kanten met olie ingesmeerd en merkte dat ook daar de droge plekken verdwijnen.

Ga ik dit product nogmaals kopen?
Als hij op is, dan zeker! Dat duurt wel lang denk ik, want je hebt maar weinig nodig.  

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Jazeker! 

 

Dit product is verkrijgbaar op de website van Naturapharma.
Pure Jojoba Olie      25 ml           € 4,10 euro
Pure Jojoba Olie      50 ml           € 7,25 euro
Pure Jojoba Olie      100 ml         € 11,35 euro
Pure Jojoba Olie      250 ml        € 25,85 euro
Pure Jojoba Olie      500 ml        € 45,40 euro

 

Wat voor gezichtsverzorging gebruiken jullie?

 

Wat wil je zeggen?

%d bloggers liken dit: