Naturapharma | Tea Tree Olie

Eigenlijk heb ik het altijd in huis en gebruik ik het vaak voor mijn onzuiverheden in mijn gezicht. Dit product kun je voor nog veel meer dingen gebruiken en dat wist ik helemaal niet! Ik heb het over Tea Tree Olie, een echt wondermiddel.

Ik kreeg een hele tijd geleden een flesje opgestuurd van het merk Naturapharma, waar ik al een artikel over schreef over hun Jojoba Olie. Nu is het de beurt aan dit natuurlijke wondermiddel, wat ook wel ‘het vloeibare goud’ wordt genoemd!

 

 

 

Dus, Tea Tree Olie, wat is dat nou precies dan? Tea Tree Olie komt uit de bladeren van de Australische Theeboom Melaleuca Alternifolia. Het is een  zuiver plantaardig middel dat te gebruiken is voor de behandeling van heel wat (huid) aandoeningen.

De Aboriginals, oftewel de oorspronkelijke inwoners van Australië, gebruikte deze bladeren van de Theeboom al voor verschillende eigenschappen. De bladeren werden dan fijngewreven en met klein tot pakkingen gevormd.

Tea Tree Olie zuivert de huid als geen andere olie, en is 100% puur zonder toevoegingen.
Dat maakt het zo speciaal. Maar nu is de vraag;  Waar kun je Tea Tree Olie voor gebruiken? 

 

 

 

Als eerste wil ik ingaan op de eigenschappen van Tea Tree Olie, voordat ik jullie vertel waarvoor je het allemaal kunt gebruiken. Logisch toch? Hier komt de lijst!

Eigenschappen Tea Tree Olie:
• Ontsmettend    • Krampstillend   • Pijnstillend   • Schimmeldodend  • Stopt het transpireren
• Pus oplossend   • Bacterie dodend   • Houd insecten op afstand • En voorkomt de vorming van lelijk littekenweefsel.

 

 

 

En nu over naar waar je het voor kunt gebruiken. Ik heb een paar goede en nuttige toepassingen op een rijtje gezet.

Gebruik van Tea Tree Olie:

 

Onzuiverheden: Voordat je gaat slapen maak je je gezicht goed schoon. Pak daarna een wattenstaafje en tip de pukkeltjes aan die als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen. Dit gebruik ik vaak genoeg en het werkt heel goed.

Koortslip: Tip met een wattenstaafje een klein beetje je koortslip aan en je zult zien dat hij veel sneller verdwijnt.

Neusverstoppingen: Vermindert de verstopping als je een paar druppels toevoegt aan heet water en erboven hangt met een doek over je hoofd. Lekker stomen en inhaleren.

Mondwater: Een paar druppels in je glas water en goed je mond ermee spoelen. Dit laat een verfrissende en ontsmettende mond achter. Niet het water inslikken!

• Massage-olie: Meng een beetje met de Jojoba Olie voor iets extra’s aan je normale olie en haalt je pukkeltjes weg van je huid als je daar last van hebt zoals zweetpukkeltjes.

Badderen: Voeg een paar druppels toe aan je warme bad om je huid optimaal te verzorgen terwijl je heerlijk ontspant.

 

 

Dit product is verkrijgbaar op de website van Naturapharma.

Tea Tree Olie      30 ml        € 11,35 euro

 

Wat is jullie ervaring met Tea Tree Olie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *