NYX | Ultimate Multi Finish Shadow Palette – Smoke Screen

Sinds een paar jaar draag ik steeds vaker oogschaduw om mijn dagelijkse look een extra touch-up te geven. Ik speel meer met verschillende kleuren en blend alles mooi in elkaar over. Het is nog een hele techniek, maar oefening baart kunst! Nu probeer ik ook steeds meer wat opvallender make-up looks te maken. Net iets meer donkere kleuren of juist een hele felle tint op de ogen. Deze keer review ik de NYX Ultimate Multi Finish Shadow Palette om een wat heftigere look te creëren wat ik normaal niet zou durven! Lees mee wat ik van dit oogschaduw palette vind, of scroll gelijk naar beneden voor de uiteindelijke make-up look. Enjoy!

Reviews oogschaduw:
NYX – Away we glow oogschaduw palette – hooked on the glow
I Heart Makeup – Chocolate oogschaduw palette
Action – Oogschaduw palette max more
Douglas – My favorite dream in pink palette

Dit prachtige palette van NYX heeft 12 oogschaduw tinten. Roze, paarse, blauwe en bruingroene tinten. Er zit genoeg in om heel wat opvallende looks mee te maken, ik heb er zin in!

Bij het openen van het Ultimate Multi Finish Shadow Palette valt mij gelijk iets op. Ze hebben namelijk 4 matte kleuren, 4 shimmer en 4 metallic. Hoe tof is dat? Soms heb je geen zin in veel glitter en glow en dan kun je mooi gaan voor een hele matte oogschaduw look. Erg leuk gedaan vind ik.

En dan is het tijd voor de swatches. Ik zie gelijk dat op de linker foto de zachtroze kleuren wat wegvallen. Op de ogen zijn ze wel meer zichtbaar, maar zo op mijn arm zie je ze bijna niet. De andere kleuren zijn lekker aanwezig en mooi veel pigment. Wel zie ik bij de blauwe tinten veel fall-out. Hopelijk heb ik daar niet teveel last van bij het maken van mijn volledige make-up look.

Gebruikten producten:
ELF Mineral Infused Face Primer
Chanel La Base Ombre A Paupieres oogschaduw basis
•  Estée Lauder Foundation Double Wear – 1N2 Ecru
•  Estée Lauder Concealer Double Wear – 1W light/warm
•  Benefit Pretty In The USA Palette : Rockateur, Hoola & Dandelion
•  Catrice Eyebrow Set
NYX Ultimate Multi Finish Shadow Palette – Smoke Screen
•  Estée Lauder Pure Color Envy Rouge Fluide – 250 Quiet Riot
•  Chanel Poudre Universelle Compact– 20 Clair Translucent 1
•  Shiseido Controlled Chaos Mascara Ink – Black

Dit is de uiteindelijke look geworden. Hoe vinden jullie hem? Ik ben er wel tevreden mee, maar moet nog wel wat oefenen met het gebruik van felle opvallende kleuren. Ik vind de blauwe oogschaduw mooi passen bij de rode lipstick. Het geeft de look gelijk een extraatje. Nou kon een mooie zachte lipstick ook zeker niet misstaan en kwam misschien de oogschaduw nog meer naar voren.

Conclusie: Helaas was er wel héél veel fall-out, zo jammer! Ik had zoveel blauw op mijn wangen zitten dat ik er met een foundation nogmaals overheen moest gaan om het weg te krijgen. Volgende keer als ik dit palette gebruik doe ik eerst de ogen en daarna mijn foundation aanbrengen. De pigmentatie is trouwens wel heel erg goed! Zeker de blauw en paarse kleuren springen eruit en heb je maar weinig voor nodig om er een mooie look mee te kunnen maken. De lichtroze kleuren zijn goed te gebruiken als basis eronder. De bruingroene kleur is ook top om te gebruiken voor wat meer diepte in de crease en je wat donkerder te maken.

Ga ik deze producten nogmaals kopen?
Ik zou toch sneller voor een wat subtielere oogschaduw palette gaan.

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Als je van fel houdt dan zeker wel!


De producten van NYX zijn verkrijgbaar bij o.a. Douglas, Boozyshop en op de NYX website.

NYX Ultimate Multi Finish Shadow Palette   € 9,78 euro  
( De kleur Smoke Screen is alleen nog verkrijgbaar op de officiele website van NYX zelf. )

Hoe vaak gebruiken jullie oogschaduw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *