Parfum | Givenchy – L’Interdit

Geïnspireerd op zijn muse Audrey Hepburn en tevens zijn laatste parfum waar hij zijn handtekening onder heeft gezet. Ik heb het natuurlijk over Mr. Givenchy met zijn allerlaatste geur L’Interdit. Hebben jullie deze parfum al ervaren in de winkel? Ik geef je een kleine beleving over deze bijzondere parfum en het verhaal erachter.

Reviews van parfums:
Giorgio Armani – Si Passione
Dior – Joy
Dsquared2 – Wood
Shiseido – Ever Bloom

Hubert de Givenchy

Givenchy begon allemaal als een Frans Modehuis in het jaar 1952 opgericht door Hubert de Givenchy. Ook wel bekend om de effen vlakken, zonder prints en meestal in de kleuren rood, blauw en zwart.

Pas in 1956 lanceerde hij zijn eigen parfumdivisie met zijn eerste parfum ‘De’ gevolgd door L’Interdit voor de promotie van de allereerste actrice die met haar prachtige gezicht in de reclamecampagne verscheen. Ik heb het natuurlijk over Audrey Hepburn. Zij was bevriend geraakt met Hubert en in die tijd was dit de eerste Collab ooit! Dus daar hebben we al die leuke samenwerkingen met merken van te danken 😉

Het verhaal

Givenchy had in die tijd een parfum ontwikkeld speciaal voor Audrey als dank voor alles en uit eeuwige vriendschap. Hij mocht nooit die geur op de markt brengen, want het was haar geur. Oftewel L’Interdit vertaald, ‘verboden‘. Nu, in samenwerking met de masters parfumers van Givenchy heeft hij toch de geur uitgebracht. Een ode aan haar, maar ook aan de gedurfde vrouwelijkheid. Geïnspireerd op Audrey hepburn een iconische actrice.

Een parfum van vrijheid en verboden sensaties te omarmen. Een mix van zachte jasmijn, tuberoos en felle oranjebloesem. Met als donker akkoord patchouli die warmte uitstraalt van binnenin.

Conclusie: Wat een elegante maar ook warme geur. Ik ben verkocht! Dit is echt een unieke parfum, zowel bloemig als warm. Ik draag deze geur graag.

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Ja! Het is een prachtige geur voor elke sterke vrouw!


De producten van Givenchy zijn o.a. verkrijgbaar bij Douglas, De Bijenkorf en Bol.com.

Givenchy L’Interdit Eau De Parfum     35ml € 60,70 euro
Givenchy L’Interdit Eau De Parfum   50ml € 86,59 euro
Givenchy L’Interdit Eau De Parfum    80ml € 104,27 euro 
( Dit is de prijs van Douglas en kan verschillen door kortingen.)

Aan welke herinnering denk jij bij de geur van bloemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *