Rituals | Botanical Extract Day Cream & Soft Cleanser

Een leuk pakketje lag er op de mat en wel van Rituals. Een mini setje van twee producten uit de Botanical Extract lijn. Deze set bestaat uit een Essential Anti-Aging Day Cream en een Sensational Soft Cleanser. Wel mini’s natuurlijk, maar zo kun je de producten wel goed uitproberen voordat je een grote variant wilt kopen of cadeau wil doen aan iemand. Ik probeerde ze uit en schreef er uiteraard een review over. Lees mee en ontdek misschien een nieuwe favoriet!

 

Andere reviews van Rituals:
Refreshing Tea: Hammam Mint
Fortune Scrub Organic Mandarin & Yuzu
The Ritual Of Light Foaming Shower Gel
Yogi Flow schuimende showergel

 

 

 

Kalmerende Botanische Extracten, wat bedoelen ze daar eigenlijk mee bij Rituals? Botanische bedoelen ze planten en algen mee. Denk aan Aloë Vera die in  dit product wordt gebruikt, wat dus ook zeker kalmerend is voor de huid!

Dus twee producten van dezelfde lijn. Één voor het schoonmaken, de Soft Cleanser en ééntje om de huid daarna te verzorgen, de Day Cream. Ik en heel benieuwd of deze producten goed werken met mijn gemengde huid!

 

 

 

We beginnen natuurlijk met het reinigen van de huid. Iets wat ik echt wat meer moet doen, want voor het slapen gaan vergeet ik dat vaak genoeg. Oepsie!

Deze Sensational Soft Cleanser oftewel reinigingsgel heeft dus ook de kalmerende botanische extracten zoals Aloë Vera om de huid te verzorgen, verkoelen en te kalmeren. Deze gel is de zachtste manier om het gezicht te reinigen.

De verfrissende gel smelt op de droge huid tot een zachte olie en veranderd soepel in een reinigende lotion. Heerlijk vind ik zelf! Deze gel is geschikt voor de gevoelige/droge huid en dat merk ik ook. Geen irritaties na het gebruik en een zachte huid 🙂

 

 

 

Na het reinigen is het tijd om de huid wat voeding te geven. Dit deed ik met de Essential Anti-Aging Day Cream. I know, ben ik niet wat te snel met een Anti-Aging, nee hoor iedereen kan zo’n crème gebruiken alleen voor de oudere generatie geeft het niet iets meer verzorging die de huid nodig heeft.

Deze Day Cream helpt dus de verschijning van fijne lijntjes te verminderen en zorgt voor een stralende verzorgende huid. Het is een fijne crème, maar voor mijn huid net iets te weinig.

Ik heb veel droge plekken en zeker met de wintertijd dus ik zou dan gaan voor bijvoorbeeld de Sensitive Skin Day Cream SPF15 van Rituals. Heerlijke crème voor de gevoelige en droge huid!

 

 

Conclusie: Het zijn heerlijke producten met een zachte geur van bloesem. Helaas is de Essential Anti-Aging Day Cream niet vet genoeg voor mijn voorhoofd maar op mijn wangen waar ik vaak oneffenheden heb is hij prima. De Sensational Soft Cleanser is wel fijn voor mijn hele gezicht en vind ik een super product. Deze is ook bedoelt voor de gevoelige en droge huid en dat merk je gelijk!

 

Ga ik deze producten nogmaals kopen?
Deze producten niet, dan kies ik liever iets anders van Rituals ze hebben zoveel!

 

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Ja tuurlijk! Als zij een normale huid hebben is hij super om te gebruiken.

 

 

 

De producten van Rituals zijn verkrijgbaar in de winkel of online.
Rituals Sensational Soft Cleanser                  125ml          €13,50 euro
Rituals Essential Anti-Aging Day Cream          20ml          €13,50 euro

 

Wat is jouw favorieten Rituals product?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *