Serie ‘Once Upon A Time’

Het is een geweldige serie, en niet alleen voor meiden. Zelfs mijn vriend vindt het een goeie serie. Ik heb het over ‘Once Upon A Time‘ een amerikaanse serie van ABC, waarbij verschillende sprookjes zijn verwikkelt in de moderne tijd en de wereld van verhalen.

De reeks is bedacht door schrijvers en producenten Edward Kitsis en Adam Horowitz en gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Wie zij werkelijk zijn, weten zij niet. Hun enige hoop is Emma Swan, de dochter van Snow White en Prince Charming. Zij is namelijk de uitverkorene om de vloek te verbreken.

Er komen vaak personen bij en dan vraag je je elke keer af van welk sprookje hij of zij is. Het is dus altijd een verassing wat dit personage gaat betekenen in het verhaal.

Mijn verslaving moet helaas wachten tot maart, het is nu winterstop. Geloof mij als ik zeg dat ik het mis, ik tel de dagen!

 

 

1610dbd6c30eeddf65a3de7b6781df4b

Hier zie je een voorbeeld met hoe de karakters twee verschillende personen zijn. Boven zijn ze het sprookjesverhaal en onder in de moderne tijd.

 

 

OUAP Collage_bewerkt Fotor

Er zijn veel karakters die maar een kleine rol hebben zoals de vrouw linksboven. Maar er zijn ook grote rollen zoals de rest op de afbeelding. Herkennen jullie de man rechtsonder? Van welk sprookje zal hij zijn?

Ik zeg het heel eerlijk, dit is een serie die je MOET hebben gezien! Hij is zo spannend en je weet nooit hoe het afloopt per aflevering. Het hele verhaal kan omslaan uit het niets. De rode draad in het verhaal is ook heel goed, het is een aanrader zelfs als je niet echt van sprookjes houd.

 

 

Kennen jullie deze serie?

Wat wil je zeggen?

%d bloggers liken dit: