Serie | The Durrels op BBC First

the-durrells-hero

Deze week werd ik uitgenodigd om de eerste aflevering te bekijken van een nieuwe serie die vanaf juli te zien is in Nederland. Als echte liefhebber van films en series, kon ik dat natuurlijk niet laten gaan. Dus ik zat deze week samen met nog meer bloggers te kijken naar de eerste aflevering van de Britse serie The Durrels!

 

 

MV5BNDEzMDJkNjgtMzAwMi00NmI0LThmMmEtMDdhZGYwZmE0NmMxXkEyXkFqcGdeQXVyNTEzMzQzNzQ@._V1_SY1000_CR0,0,1333,1000_AL_

Het verhaal is gebaseerd op het boek van Gerard Durrels die dus over zijn eigen familie een boek schrijft. Het speelt zich af in de jaren 30′ met veel sarcasme en Britse humor.

Moeder Louisa ziet het allemaal niet meer zitten in Engeland. Haar man is overleden en het geld begint op te raken. Dan besluit ze een grote stap te nemen, ze verhuizen van Engeland naar het prachtige Corfu waar ze hun leven waar op willen pakken en een nieuwe start willen maken.

Dit lijkt uiteindelijk niet zo makkelijk te gaan, maar het brengt de familie wel steeds dichter bij elkaar met wat ruzies. Wat zorgt voor een echte feelgood dramaserie met veel humor. Het verhaal is pakkend en zorgt ervoor dat je blijft kijken. Ook de cast is perfect bij elkaar gebracht waardoor de serie dat ene extraatje krijgt. Ik heb nu één aflevering gezien, maar ik ben nu al benieuwd naar de volgende!

 

 

 

MV5BN2E2OWYwYzctMDEwMC00ODQ1LWI5ZWItYzFiM2VjMzllMTFmXkEyXkFqcGdeQXVyNTEzMzQzNzQ@._V1_SY1000_SX1500_AL_

De familie
Moeder Louisa ( gespeeld door Keeley Hawes ), die eigenlijk zorgt dat de familie verhuisd omdat zij niet meer gelukkig is.
Dochter Margo ( gespeeld door Daisy Waterstone ) de wat feminist ingestelde puber.
Zoon Gerald ( gespeeld door Milo Parker ) die gek is op natuur en alles wat leeft.
Zoon Leslie ( gespeeld door Callum Woodhouse ) die wat lijkt op een jonge pshygopaat en gek is op wapens.
Zoon Lawrence ( gespeeld voor Josh O’Conner ) die al jaren bezig is met zijn eerste boek en gek is op seks.

Het is een gek stel bij elkaar en daarom is deze serie al gelijk leuk. De familie zorgt ervoor dat je moet lachen omdat het soms een beetje lijkt op je eigen familie. De ruzies, het gelach en soms de knullige dingen in het leven. Één van de redenen dat ik deze serie erg leuk vind.

 

 

 

Ja leuk zo’n trailer, maar waar kan ik deze serie kijken? Nou dat is dus het volgende goede nieuws. Deze serie is vanaf dinsdag 12 juli op BBC First GRATIS te bekijken om 21.00 uur bij Ziggo! De afleveringen duren 45 minuten en het is echt genieten geblazen in elke minuut. Voor de mensen die Engels toch nog soms lastig te volgen vinden is er ook nog Nederlandse ondertiteling, wat een feest!

Heb je geen Ziggo? Je kunt BBC First ook kijken KPN.

 

Wat wil je zeggen?

%d bloggers liken dit: