Shiseido | Sports Invisible Protective Mist SPF 50

Wat een warmte is er voorbij gekomen in ons kleine kikkerlandje! Het was wel gelijk de goede manier om zonbescherming uit te testen en dat heb ik uiteraard gedaan. Van eerst een artikel over producten van Clinique naar nu een artikel over de Shiseido Sports Invisible Protective Mist SPF 50.

Reviews van zonproducten:
Clinique -Zonproducten body cream & face cream spf40
Vision – All day sun protection spf 50
Vichy -Ideal soleil creme dry touch spf 50


Eerst even kort over het Japanse merk Shiseido. Een heel bijzonder merk want het bestaat al meer als 146 jaar. Dat is pas lang! Ze hebben buiten zonverzorging ook huidverzorgingsproducten, make-up, lichaams-en haarverzorgingsproducten en natuurlijk parfums.

Het begon in 1872 allemaal met de eerste apotheek die naar westers model geopend werd. Vanaf 1978 produceerde en verdeelde Shiseido medicijnen en 10 jaar later introduceerde zij als eerste tandpasta in Japan.

Pas in 1897 kwam het eerste cosmetische product van Shiseido op de markt, Eudermine: een huidlotion om droge huid te voorkomen.

Shiseido is daarmee het oudste nog bestaande cosmeticabedrijf ter wereld! Ter ere van hun 140-jarig bestaan in 2012 werd weer Eudermine uitgebracht in oorspronkelijke verpakking. Heel bijzonder!

Dan nu over naar het product van de dag, de Shiseido Sports Invisible Protective Mist SPF 50. Dit is de eerste zonbescherming wat is ontwikkeld speciaal voor het sporten en dan ook nog eens in een handige spray.

Het heeft een ultralichte textuur waardoor je het bijna niet voelt op je huid en het gelijk fris aanvoelt. Alsof je water op je huid sprayt. Alleen dan met een factor 50 hihi!

Deze mist beschermt de huid tegen UVA/UVB-stralen en vermindert het ontstaan van fotoveroudering. Vergeet ook zeker niet de samenstelling met WetForce, een technologie die positief reageert op contact met de mineralen in water of transpiratie zodat er een nog sterkere bescherming wordt geactiveerd. Je bent dan nog beter beschermd!

De Sports Invisible Protective Mist laat geen vettig of plakkerig gevoel achter op de huid door de sneldrogende oliën die op de huid verdampen. Heel fijn vind ik zelf, want daar heb ik echt een hekel aan als het gaat om zonbescherming. Hij ruikt fris en voelt dus ook fris aan op de huid.

Gebruik:
– Goed schudden voor gebruik
– Spray 15 cm van het lichaam
– Spray niet direct op het gezicht, eerst op de handen dan op het gezicht.


Conclusie: Oké, ik ben verkocht! Wat een fijn product en het voelt helemaal niet of je een product aanbrengt. Het voelt heel fris en licht aan op de huid. Ook op het gezicht is hij aangenaam en makkelijk aan te brengen door het eerst op mijn handen te sprayen en daarna op mijn gezicht te doen.

Hij ruikt fris en blijft goed zitten op de huid. Ook bij het transpireren. Ik vind het heel fijn als ik bijvoorbeeld ga wandelen.

Ga ik deze producten nogmaals kopen?
Het liefst gebruik ik dit product ALTIJD, dus ja!

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Ja tuurlijk, zeker de sportieve types!


Dit product van Shiseido is verkrijgbaar bij o.a. Douglas in de winkel en online. 

Shiseido Sport Invisible Mist SPF50 150ML    € 46,35 euro   
( Dit is de adviesprijs, de prijs kan verschillen door kortingen ).

Welk merk gebruik jij voor zonbescherming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *