The Ordinary | AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ( rode peeling )

‘Kan je geen artikel schrijven over die rode peeling?’ ‘Heb je die rode peeling wel eens geprobeerd, en wat vond jij ervan?’ ‘Ken jij het bloedmasker? ‘ Het is tijd voor een review waar veel naar gevraagd is. De rode peeling, het bloedmasker, oftewel het AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary. Een fruitzuurpeeling die multifunctioneel werkt tegen rimpels, acne, vergrote poriën en hyperpigmentatie. Het klinkt veelbelovend, maar werkt het echt zo goed? En is het niet super heftig zo’n peeling? Lees het allemaal in dit artikel en ik vertel jullie ook mijn ervaring met mijn gevoelige huid!

Reviews van The Ordinary:
The Ordinary | Caffeine Solution 5% + EGCG
The Ordinary | Niacinamide 10% + Zinc 1%
The Ordinary | Salicylic Acid 2% Masque

Even kort over The Ordinary, Een merk wat valt onder Deciem en zich vooral richt op laboratorium en skincare. Oftewel producten die goed worden onderzocht en niet op luxe en comfort gaan, maar voor de werking van het product!

Het AHA + BHA Peeling Solution is één van de populairste producten van The Ordinary, maar wel één met een gebruiksaanwijzing. Daarom vind ik het belangrijk dat mensen die artikel lezen voordat ze hem gaan uitproberen. Helemaal met andere producten van The Ordinary, want niet alles gaat goed samen!

Op deze foto is het gelijk duidelijk waarom mensen het een ‘bloedmasker’ noemen. Zo rood als een flesje bloed, dus kan je daar niet tegen, sla dit product dan maar over 😉

Deze peeling richt zich vooral op dofheid en ongelijkmatige huidstructuur. Denk ook aan huidproblemen zoals acne, donkere vlekjes en hyperpigmentatie. Je gebruikt het als een masker, maar ik raad aan om het niet langer dan 10 minuten op te doen. Gebruik je het voor de eerste keer? Bouw op! Begin bij 5 minuten en hou je huid goed in de gaten. Prikt het? Niet erg, maar niet voor langere tijd, want zo beschadig je je huid!

Het is een sterke peeling die je 1 tot 2 keer per week kunt gebruiken. Het liefst in de avond vanwege het zonlicht overdag en zodat je huid tot rust kan komen als je gaat slapen. ‘S avonds hersteld de huid.

Het is vrij van:
• Microplastics
• Siliconen
• Paraffine
• Sulfaten
• Comedogenen
• Ammoniak
• Sporen van noten
•Ftalaat
• Geur

Ook zijn de producten van The Ordinary niet getest op dieren en Clean Beauty.

Deze intensieve peeling reinigt verstopte poriën en zorgt voor een helderdere, egale teint. Ook verbetert het de huidstructuur met hyaluronzuur, vitamine B5 en zwarte wortel. Een chemische peeling zoals deze maakt het mogelijk om de eigen vernieuwingsprocessen van de huid te stimuleren. Top als je dus onzuiverheden hebt.

Ingrediënten:
30% alfa hydroxyzuren (glycolzuur/melkzuur/wijnsteen/citroenzuur), 2% betahydroxyzuur (salicylzuur), hyaluronzuur crosspolymeer, vitamine B5, zwarte wortel en tasmaanse perperbes.

Niet gebruiken in combinatie met: Sterke acids, EUK134 0.1% of Peptides. Let op: De peeling bevat een hoge concentratie vrije zuren. Gebruik het niet op een gevoelige huid en zorg voor goede zonbescherming na gebruik.

Dan mijn ervaring over het AHA + BHA Peeling Solution, want met mijn gevoelige huid was het reten spannend! Als eerste heb ik mijn huid gereinigd met zachte producten en zachtjes droog gedempt met een schone handdoek. Ik was er klaar voor…

Het aanbrengen ging soepel. Goed op de plekken waar ik veel onzuiverheden had en met een grote cirkel om mijn ogen heen zodat het absoluut niet in mijn ogen kon komen! De eerste paar keer heb ik het alleen op de plekken waar nodig aangebracht.

Ik zetten het wekkertje op mijn telefoon op 5 minuten. Na ongeveer 3 minuten begon mijn huid zachtjes te prikken. Niet vervelend, maar ik hield het wel in de gaten.

Na 5 minuten heb ik het masker voorzichtig met een lauw warme washand eraf gehaald en kwam er een zachte en niet rode huid onder vandaan. Ik was verbaasd! Was het nou in één keer goed gegaan? Het voelde op de ‘probleemzones’ zacht en verzorgd.

Ik heb het masker 3 weken lang één keer in de week gebruikt en het ging echt een stuk beter! De heftige ontstekingen kwamen veel minder voor en mijn huid had een kleine gezonde glans.

Na 3 weken heb ik het ook een keer over mijn gehele gezicht gebruikt, en ook dat ging goed! Op de droge plekjes zag ik duidelijk verbetering.

Conclusie: Dus, ga ik de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary nogmaals gebruiken? Ja! Hij is echt heel fijn en zeker als je last hebt van heftige ontstekingen. Wel adviseer ik het product niet aan, aan hele jonge lezers want je huid is nog zo kwetsbaar. Begin rond de 20 en niet eerder en laat je huid echt kennismaken met het product. Ga niet te snel!

Ga ik deze producten nogmaals kopen?
Als hij op is, ga ik hem zeker nogmaals aanschaffen.

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Ja!


De producten van The Ordinary zijn exclusief verkrijgbaar bij Douglas in de winkel en online. 

The Ordinary AHA 30 % + BHA 2% Peeling Solution 30ML  € 8,95 euro   

Wat gebruiken jullie van The Ordinary?

Heb je vragen over dit merk, stuur mij gerust een berichtje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.