The Ordinary | Salicylic Acid 2% Masque

Een merk wat nu echt een hype is door social media, The Ordinary! Alleen wat weten we van dit merk? En waarom zijn de prijzen zo ontzettend laag? Voor wie is het geschikt? Het zijn vragen die ik constant in de winkel krijg waar ik werk. Daarom besloot ik om een paar producten van The Ordinary uit te leggen en ook zelf te kijken wat de resultaten zijn! Om te beginnen met het Salicylic Acid 2% Masque het welbekende houtskoolmasker. Lees snel verder en heb je vragen na het artikel, stel ze gerust!

Masker reviews:
Lush – BB seaweed masker
Chanel – Hydra beauty radiance mask
Laneige – Water sleeping mask
Lancaster – Instant glow peel off mask

The Ordinary behoort tot Deciem. Dit is een bedrijf met allemaal verschillende merken bij elkaar die zich specialiseren in biochemie, een mix van scheikunde en biologie. Via hun kenmerken zoals Hylamide en NIOD ( dit zijn onderdelen bij Deciem ) hebben ze al veel grote innovaties kunnen bereiken in de huidverzorgingswereld!

De producten van The Ordinary zijn:
• Parabenen vrij
• Sulfaat vrij
• Minerale oliën vrij
• Vrij van koolteerkleurstoffen

En als laatste dierproefvrij! Ook betalen ze andere ook niet om dieren te testen via een omweg wat je vaker hoort. Daarom wordt The Ordinary en andere merken van Deciem, niet verkocht in China omdat daar op dieren moet worden getest!

Waarom zijn de producten zo goedkoop?
Dit komt omdat er maar één of een paar ingrediënten in een product zitten. Er zit geen lekkere geur aan of een ingrediënt bij toegevoegd waardoor de substantie zachter en fijner voelt. Nee, dit is echt ‘What you see is what you get.’ Ook hebben zij geen geld gestoken in reclames op televisie of op websites. Ze hebben zichzelf helemaal opgebouwd door social media. Influencers die de producten proberen en een review schrijven of een foto plaatsen met de producten van The Ordinary. Super slim!

Alleen daar zit wel een valkuil helaas. Jongen meiden krijgen bepaalde producten om te posten op Intagram, maar weten niet dat precies dat product niet voor huid geschikt is. Kennen jullie het ‘bloody masker/peeling’? Die is namelijk geschikt voor boven de 25 á 30 jaar en voor mensen die al wel peelings zijn gewend want hij is heftig. oeps!

Dat verteld, nu over naar het eerste product van The Ordinary het Salicylic Acid 2% Masque. Dit valt onder Direct Acid. Het klinkt heel heftig, maar eigenlijk valt het reuze mee. ‘Acid’ betekent letterlijk ‘zuur’. Elke huid heeft een zuurgraad, oftewel pH-waarde. Alle producten met een pH-waarde lager dan 7 is een acid ( je eigen huid zit op ongeveer 5,5 ). Als je last hebt van bijvoorbeeld veroudering, pigmentatie, acne of onregelmatige huidstructuur ( eigenlijk elk mens heeft wel iets ), dan kan een acid heel wat voor jou betekenen!

Dit Salicylic Acid 2% Masque is ontwikkeld om een doffe teint en onregelmatige huidstructuur te verbeteren. Het geeft je huid een natuurlijke glow terug!

De formule van het masker is simpel, zoals alle producten van The Ordinary. Hierdoor heeft het veel effect op de huid! Houtskool en klei verbetert gladheid en helderheid en onthult een verfrist gevoel. Ook hebben zij een diep reinigende eigenschap. Denk aan schadelijke stoffen van buitenaf die anders op de huid achterblijven en de poriën verstoppen! Salicylzuur verwijdert dode huidcellen op het oppervlak van een vette en onzuivere huid.

Voor wie is het masker geschikt?
Voor een vette huid of voor een gemengde huid. Ik heb hem zelf alleen aangebracht op de plekken waar ik verstopte poriën en vaak oneffenheden zoals acne heb.

In tegenstelling tot The Ordinary’s Salicylic Acid 2% Solution is Salicylic Acid 2% Masque een wash-off product. Het is handig om het masker af te halen met een washandje zodat het product niet in de ogen komt. Laat het niet langer dan 10 minuten intrekken om de exfoliërende voordelen te maximaliseren. Vermijd de ogen en rondom de mond om irritatie te voorkomen.

Zien jullie dat? Het lijkt wel of mijn poriën een stuk minder aanwezig zijn. Mijn huid voelt ook veel zachter aan en zelfs de roodheid is iets minder op de heftige plekken op mijn gezicht. Wauw, ik sta versteld van dit houtskoolmasker! Het voelde trouwens heel fijn aan op de huid en na 5 minuten voelde het alsof er nieuwe koude zuurstof door mijn huid ging. Ik kan het niet anders beschrijven dan dat. Lekker bezig haha! Ik denk wel dat jullie snappen wat ik bedoel.

Conclusie: Ja, ik kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben over dit Salicylic Acid 2% Masque van The Ordinary! Zowel op mijn huid als daarna voelt heel prettig aan en als ik de voor en na foto’s zie ben ik ook zeker happy met het resultaat! Mijn huidstructuur voelt veel zachter aan en mijn poriën zijn niet meer zo groot. Love it!

Ga ik deze producten nogmaals kopen?
Uh ja!

Zal ik het aanbevelen aan vrienden?
Ja natuurlijk!


De producten van The Ordinary zijn exclusief verkrijgbaar bij Douglas in de winkel en online. 

The Ordinary Salicylic Acid 2% Exfoliating Masque 50ML € 12,00 euro   

En nu is de vraag aan jullie, wat gebruiken jullie al van The Ordinary?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.