Tips & Tricks | Hoe verminder je je internetverslaving?

Ga er eens op letten hoe vaak je je telefoon pakt binnen één uur. Hoe vaak hoor je een geluidje of voel je een trilling van een nieuw bericht. Je wilt gelijk weten wat het is en pakt gelijk je mobiel waar het liefst al je aandacht naartoe gaat en komt tot de conclusie dat het gewoon weer een uitnodiging is voor Candy Crush… zucht.. Maar je keek wel, en het vervelende is dat je hem ook niet gelijk weg stopt.

Nu je hem toch in je handen hebt kijk je gelijk even in je E-mail, Instagram, Twitter, Snapchat en WhatsApp. Het moet gelijk allemaal gecontroleerd worden, en ook ik ben hier schuldig aan. Hoe verminder je die internetverslaving? Hoe krijg je weer meer tijd en aandacht om andere dingen te doen? Ik geef in dit artikel tips om wat meer te leven zonder het internet en je mobiel. Een stapje terug nemen kan zeker geen kwaad!

Notificaties uitzetten
Het is heftig, maar het werkt. Gewoon die vervelende meldingen de baas zijn en zelf bepalen wanneer je op je mobiel wilt kijken. Uitzetten die handel! Dit kan je natuurlijk ook doen voor bepaalde apps die je vaak gebruikt. Weet je niet welke dat zijn? Je kan dit vinden bij je batterijverbruik, heel handig!

Je veel gebruikte apps uit je startscherm verwijderen
Als je zo’n persoon bent die zijn mobiel van het slot afhaalt en wat ronddwaalt zonder enige reden tussen veel gebruikte apps, kun je die natuurlijk altijd verwijderen van je startscherm. Zo open je ze niet zo vaak omdat ze niet gelijk in beeld komen bij het vergrendelen van je mobiel. Je moet eerst zoeken in je andere apps en dat helpt, want je hebt daar gewoon geen zin in vaak haha! Alleen je belangrijke apps op je startscherm maakt het minder verleidelijk om je tijd te verdoen met apps openen en sluiten die niet belangrijk zijn.

Je mobiel op stil zetten en ergens anders neerleggen
Als je je mobiel nou eens aan de andere kant van de kamer legt of in een la stopt, zal je hem minder vaak pakken zonder enige reden. Je pakt hem dan alleen als het echt nodig is. Wel op stil zetten natuurlijk anders loop je er alsnog heen om vervolgens weer alleen te zien dat je een uitnodiging hebt voor zo’n vervelend spelletje!

Weggaan zonder mobiel
Dit gaat veel mensen te ver, maar wat is het fijn om naar bijvoorbeeld het bos te gaan zonder mobiel. Heerlijk genieten van de natuur zonder maar één keer te denken: ‘Daar moet ik een foto van maken’ of ‘Oh ik moet nog even een mail versturen.’ Dat hoeft niet op dat moment. Geniet van het moment waar je nu bent 🙂

Hebben jullie nog tips om je internetverslaving te verminderen? Deel het in de comments!

Wil je meer leuke tips voor het tegengaan van je telefoonverslaving? Kijk dan op de website van Simyo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *